AVUI A POL

ESPANYOL B - COMPOS: QÜESTIÓ DE CATEGORIA

27/05/2018
El filial té la primera oportunitat d'aconseguir, un any després del descens, el retorn a la Segona divisió B, sense necessitat de disputar cap més eliminatòria. El 0-0 de l'anada fa que el temps corri a favor dels gallecs i no hi hagi marge per l'error.

Redacció, 7:30h L'Espanyol B té avui (Ciutat Esportiva Dani Jarque, 12h) la primera oportunitat d'aconseguir, un any després de perdre la categoria, el retorn a la Segona divisió B, sense necessitat de disputar cap més eliminatòria. Per aconseguir-ho, hauran de fer bo el 0-0 del partit d'anada davant el Compos aconseguit fa una setmana al Multiusos de San Lázaro; un resultat que com va avisar David Gallego divendres passat, fa que els gallecs tinguin a priori un percentatge més elevat de guanyar l'eliminatòria, però també va insistir el tècnic surienc que el seu equip farà un bon partit, i hom confia que amb el suport d'una grada que estarà a rebentar s'aconsegueixi posar la cirereta a pastís després de fer una extraordinària temporada regular.

Yago Iglesias: "Estem davant d'una final" 

Efectivament, aquesta ronda de campions qua quedar amb tot per decidir després del partit de l'anada, en que cap de tots dos equips va ser capaç d'estrenar e marcador, el que obligava a que fos la Dani Jarque la que decidís l'equip que puja de categoria per la via directa. Ara, el aquesta igualada que lògicament i pel factor camp pot donar un avantatge al conjunt gallec haurà de desfer-se en favor d'un o un altre equip, ja sigui en els 90 minuts reglamentaris, els 120 d'una possible pròrroga, o qui sap si en un tor  de penals que seria com no dramàtic i que tots volen evitar. Yago Iglesias, el tècnic del jove campió del grup gallec, afirmava en la prèviaque tots dos equips afronten el repte igualats, sense tenir un compte aquest factor del valor doble dels gols en camp contrari que pot jugar al seu favor: "En una eliminatòria a 180 minuts era important no perdre-la en el primer partit. Ara sí que podem dir que estem davant una final. Una final de 90 minuts a partit únic que vist el vist en el primer partit i el resultat, està al 50%". Quan a Santiago es va saber que es jugarien l'ascens enfront del filial perico, no va agradar ja que volíen evitar un filial, i en especial el blanc-i-blau, sabedors del seu potencial; a més ara, amb el suport de l'afició espanyolista, que no deixarà sols els de Gallego, considera el filial perico favorit per endur-se el premi gros: "Crec que l'Espanyol segueix sent el clar favorit ja que juguen a casa, són un equip de Primera Divisió, amb jugadors professionals".  Per tenir opcions, considera vital mantenir el mateix nivell del partit jugat a casa fa una setmana:  "No hi ha res que em preocupi especialment més enllà del meu propi equip. Hem de com a mínim mantenir el nivell de la setmana passada. Hem d'estar igual de concentrats, seguir treballant en equip, deixant les individualitats a un costat sobretot quan no tinguem la pilota i si alguna cosa em pogués preocupar, seria que el meu equip sortís amb la mateixa idea identitat i ganes que la setmana passada. La mateixa fe que podem treure endavant aquesta eliminatòria". 

Gallego i Iglesias, en la prèvia del partit (RCDEspanyol.com, SDCompostela.com)

Gallego, convençut que faran un gran partit 

Pel que fa a Gallego, que després de superar amb nota el repte de dirigir al primer equip en el tram final de la Lliga, torna a la banqueta del B, que interinament havia ocupat Carlos Castro, per rubricar l'extraordinària temporada que has fet els seus deixebles a Tercera, on es van proclamar i amb tot mereixement campions, batent a més tots els rècords. Un dels reptes que va apuntar en la prèvia de l'encontre era el poder transformar les ocasions en gols, quelcom que a San Lázaro va ser impossible davant un entramat defensiu notable: "Té molt clar al que juga, i als jugadors se'ls veu que ho fan molt convençuts. Això els fa un rival molt temible.a nivell defensiu crec que ho va fer a la perfecció. També m'espero que ho facin aquí. Però també m'espero un rival una mica més protagonista amb pilota del que ho va ser a Santiago". Gallego va ser crític amb el desenvolupament dels seus en l'anada, destacant la seva manca de profunditat, ple que aquest dies ha treballat la fòrmula per afrontar amb èxit l'objectiu de sumar uns gol necessaris per aconsguir l'ascens, tot i que va estimar-se més reservar-la per no donar pistes al rival.  L'Espanyol ha de fer bo en qualsevol el factor casa, on durant la temporada no ha perdut cap partit, però sent molt conscients que un gol del Compos podria posar coll amunt l'eliminatòria; malgrat aquest perill, ja va destacar que veia l'equip conscienciat i molt motivat: "Veig molt bé els nois. Sé que competiran i que ho faran bé”.  A més, d'una manera planera i sincera, va deixar clar que la pressió que pugui haver, amb una grada que estarà excepcionalment plena, els afecti: "L’equip manté la il·lusió de sempre i està convençut que passarem. La pressió? Això és una ximpleria. Nosaltres hem de sortir a jugar i fer-ho al millor possible. Tenim una idea de joc i la intentarem plasmar al camp. Hem de tenir possessió, com la vam tenir allà, però arribar més al davant que no ho vam fer en l'anada".

Onzes possibles

onzes-possibles.png