AVUI A POL

PRIMERES DECISIONS

25/05/2018
Un cop Rubi aterri, haurà de dir la seva en diferents aspectes, tant a nivell d'entrades com de sortides com de la pretemporada; hi hauria la via d'una gira pels Estats Units.

Redacció, 7:30h Segueix l'espanyolisme pendent d'en quin moment es farà l'anunci oficial del fitxatge com a nou tècnic de Joan Francesc Ferrer, Rubi. Tot resta pendent que l'Huesca, que torna precisament avui a la feina després d'uns dies marcats per les celebracions del seu històric ascens a Primera, tanqui les negociacions per trobar-li un substitut; ahir, José Antonio Martín Petón admetia que ja saben quin serà el substitut del  maresmenc, descartant un dels noms que havia sonat, Oltra, però encara manca fer-ho públic. Mentrestant, Rubi seguirà exercint al front del conjunt aragonès, que te partit el proper diumenge a casa enfront del Nàstic, i a partir d'aquell moment els esdeveniments podrien precipitar-se: el dubte és si s'esperarà a que acabi la temporada a Segona, a la qual encara li resten dues jornades, o si serà després que l'Huesca tanqui l'any a casa. En qualsevol  cas, està tot lligat amb l'Espanyol, tant la seva arribada com la del seu equip de treball. 

Declaracions de Rubi a RAC1, aquesta mateixa setmana

Durant aquesta espera, però, Rubi ja comença a posar fil a l'agulla del que serà el seu primer projecte bastit des del començament a Primera. Tot i que com ja s'ha explicat abastament enguany hi ha un canvi de model, sent competència de l'Àrea Esportiva la configuració de la plantilla restant poder de decisió als tècnics, per evitar que fitxatges de caire personal hipotequin el futur, com va passar amb Sánchez Flores, el de Vilassar també donarà les seves directrius en aquest sentit. Les prioritats ja han estat apuntades: un davanter centre jove i amb gol, un migcampista box-to-box, dos homes de banda i una lateral dret, deixant la porta oberta a incorporar també un per l'esquerra davant la previsible marxa d'Aarón al Benfica. Precisament aquesta operació podria comportar l'arribada d'algun cedit per part del club portuguès com a torna -s'han donat diferets noms, com Andreas Samaris, migcampista grec de 28 anys,  el davanter mexica Raúl Jiménez, el migcentre ofensiu croat Filip Krovinovic, i el central argentí Lisandro López, que ha estat cedit en l'Inter del Milan, que torna i no es quedarà. De fa dies en els diferents portals de mercatto s'apunta que interessaria el davanter colombià Cucho Hernández, al que ha tingut Rubi sota les seves ordres a l'Huesca, i que és propietat del Watford anglès. 

Una altra de les decisions del nou tècnic blanc-i-blau tindrà a veure què fer amb els altres tres homes de la generació Chen a banda d'Aarón,  Marc Roca, Óscar Melendo Marc Navarro, i també amb els cedits, Hernán Pérez, Álvaro Vázquez i Roberto Jiménez; el primer, amb una fitxa mot elevada  -i progressiva- no ha pogut rellançar la seva carrera a l'Alavés, quelcom que sí està aconseguint el davanter badaloní al Nàstic, que a més va marxar el passat gener a Tarragona amb la promesa que ho feia per tornar. Pel que fa a Roberto, que ha fet una gran temporada al Málaga malgrat el descens dels andalusos, ha aturat qualsevol altra opció fins conèixer els plans del club ara que no hi són Lardín i QSF, i veuria amb bons ulls la opció de tornar per competir per un lloc; el problema, la seva alta fitxa, i si és possible compatibilitzar el fet de tenir a la plantilla dos grans porters consagrats. Rubi també haurà de dir la seva pel que fa a la continuïtat de Sergio García, al qual li oferirien en principi un contracte a la baixa -podria veure reduits els seus emoluments fins a un 50%-.

Per últim, està el tema de la pretemporada; ara com ara està clar fer un primer stage a Catalunya, quedant la porta oberta a una posterior gira per l'estranger que pugui reportar alguna mena de benefici per a les arques de l'entitat, i sempre que no interfereixi en la preparació de l'equip. Tot i que hi hauria diferents opcions en estudi, una de les opcions prioritàries segons SPORT seria  realitzar una gira per Estats Units, aprofitant qel fet de la recent apertura de dues RCDE Academy, una a New Jersey i una segona a Miami. A la recambra, la possibilitat de disputar algun amistós per Europa.