AVUI A POL

PRIMERS MOVIMENTS

21/05/2018
Els anuncis del nou tècnic i de la marxa de Gerard al Vila-real han de concretar-se en els propers dies, mentre segueixen les negociacions amb el Benfica per Aarón Martín.

Redacció, 23:30h El president Chen Yansheng te agendada la seva marxa de Barcelona per aquest dimecres dia 23, però abans d'emprendre el vol deixa ja perfilats alguns temes importants a nivell de planificació. Al llarg dels propers dies, s'ha d'anunciar el nom del proper entreador -tot apunta que serà el nom que fa dies us venim explicant a PericosOnline encapçalava la terna de candidats, Joan Francesc Ferrer, Rubi, que un cop aconseguit l'ascens amb l'Huesca veu el camí de tornada a l'Espanyol aplanat-; ell mateix després del triomf a Lugo manifestava: "Si torno a l'Espanyol? Veurem, ara toca gaudir". També s'ha de fer públic el nom del nou director de Futbol Professional, càrrec que substituix i amb funcions més limitades al de director esportiu.

També han quedat defits els primers moviments de mercat, en concret, les primeres vendes: en aquest sentit, la més destacada és la de Gerard Moreno, que deixa l'Espanyol per tornar al Vila-real, que abonarà la meitat de la clàusula de rescissió, pel que s'ingressaran 20 milions d'euros. També es podria avançar en el trapàs d'Aarón Martín al Benfica, un tema en el que es treballa des del passat mes de gener, i que deixaria entre 10 i 12 milions d'euros més la cessió d'algun jugador -estarien sobre la taula diferents noms, com el d'Andreas Samaris-. Amb aquests 30-32 milions estarien superats amb escreix els 17 -menys una part derivada de les operacions fetes al gener, com la venda de Fuego- que apareixen reflectits en pressupost per tal de començar a retornar el crèdit institucional concedit al seu dia per Chen Yansheng, pel que hi ha una incògnita: quant anirà destinat a refoçar una plantilla que perd dos elements importants com aquests? Com us vam avançar aquest dilluns, Chen en principi no compareixerà  davant de la premsa abans que acabi la seva actual estada a Barcelona, en considerar el Consell que abans toca resoldre i anunciar públicament espectes importants com el nom de l'entrenador i el del director de Futbol Professionals, pel que no es podrà dirigir-li cap qüestió sobre aquest tema que tant preocupa a l'espanyolisme.

Chen, acompanyat del vicepresident Carlos García Pont, el director general corporatiu Roger Guasch, el director general esportiu Òscar Perarnau i el conseller Mao Ye Wu va convidar a la plantilla a un dinar d'equip, l'últim abans d'unes vacances que s'allargaran fins al 9 de juliol

Un neguit el de l'afició que s'incrementa davant la possibilitat que hi hagi altres puntals que puguin acabar senguint el mateix camí que Gerard i Aarón; per exemple, està el cas de Sergi Darder, a qui segueixen altres clubs, o David López; el santcugatenc ja ha avisat els últims dies que arribaran ofertes per ell i que el club, que viu en una frenada en el projecte amb situacions i objectius molt allunyats dels que se li van vendre quan va fitxar de Nàpols, haurà de decidir: "Ja he dit moltes vegades que aquí hi estic molt a gust i vull continuar, però la situació del club és la que és i te els necessitats que te. S’han fet errors i s’hauran de corregir venent jugadors, així que quan arribin ofereixis, que crec que vindran, caldrà veure què diu o fa el club. No és el projecte que em van vendre".