AVUI A POL

RUBI ENCAPÇALA LA TERNA

14/05/2018
📻 El tècnic de l'Huesca, al capdavant de les preferències de l'entitat per a la banqueta.

Redacció, 14/5/18, 17h (actualització, 15/5/18, 12:30h) Ahir, el director general corporatiu de l'Espanyol, Roger Guasch, es referia al tema de la tria del tècnic que ha de dirigir el primer equip la propera temporada, recordant que ell no és l'encarregat de gestionar la part esportiva i que qui treballa en la llista que es presentarà a consideració de Chen Yansheng és Perarnau"Òscar  el seu equip estan treballant molt bé, donant cos a la decisió. Jo entro en la part econòmica i en què ens podem moure, hi haurà una decisió en els propers dies si Perarnau aconsegueix tancar la negociació. Ha treballat amb quatre noms i esperem els resultats. Si està Gallego? És una possibilitat però hi ha molts factors que Òscar te en compte i entren moltes coses. De noms d'entrenadors, no puc entrar; Perarnau ha mantingut en el seu cercle els noms, ho està fent bé, i fins dilluns de la passada setmana no sabia algun dels noms i seguiré mantenint la confidencialitat. Tots estan en els paràmetres econòmics, hi ha algunes variables que condicionen el tema. Cada entrenador te les seves peculiaritats". 


Segons hem explicat al nostre programa d'avui, tot va encaminat a tancar en breu l'escollit per la banqueta, destacant en la terna dos noms, Rubi i Garitano. Del primer agraden força coses: l'estil de joc, amb més protagonisme de la pilota; que sigui un home de club, amb cura del planter i assumint la realitat del club; i també, que estigui en la forquilla del que se li pot pagar -entre 750.000 i un milió d'euros-. Ara mateix, hi ha negociacions obertes amb els seus representants.

Hores d'ara, i segons us podem explicar, és Joan Francesc Ferrer, Rubi qui encapçala aquesta terna. De l'actual tècni de l'Huesca, de qui ja s'apuntava fa unes setmanes podria haver mantingut una trobada amb el mateix Perarnau durant la qual aqust li hauria traslladat els detalls del projecte esportiu, agraden l'estil de joc, el fet que sigui un home de club, el seu treball amb el planter i també encaixen els  paràmetres econòmics. Per contra, les dificultats estriben en la seva data d'incorporació, ja que es troba immers en la lluita per l'ascens -ara mateix, són segons amb 4 punts de marge per sobre de la zona de play-off, però si finalment haguessin de disputar aquesta lligeta es demorarien els tempos- i els serrells amb els representants. Recordem que Rubi te passsat espanyolista: nascut a Vilassar de Mar, va jugar al planter espanyolista i ja en la seva etapa com a tècnic, va dirigir amb força èxit al filial, al qual va rescatar de la Tercera en el primer dels tres anys en que va dirigir-lo, a banda d'haver-se declarat públicament seguidor espanyolista. Tot i això, va haver de seguir lluny de casa la seva carrera, passant per l'Eivissa, el Benidorm, el  Girona, al qual va estar a punt d'ascendir-lo a Primera en la seva última temporada, a més de Valladolid, Levante, Sporting, i ara l'Huesca. Molt ben valorat en la professió, va estar també molt a prop de fer les maletes rumb a Munic per acompanyar en la seva aventura al Bayer a Pep Guardiola -ara, s'especula ab una proposta per incorporar-se a l'staff del City-, però quan es va fer pública la renúncia de Tito Vilanova a seguir entrenant el Barça per bolcar-se en la seva recuperació, i a l'espera de contractar un nou tècnic, Rubi es va fer càrrec interinament del primer equip barcelonista formant tàndem amb Roura. Posteriorment, va entrar en les travesses de possibles substituts de Javier Aguirre, tot i que al final l'aposta va ser per Sergio González, que està aconseguint ara grans resultats al front del Valladolid. Ara fa unes setmanes, li van preguntar a Rubi per la possibilitat d'entrenar l'Espanyol, deixant la porta oberta en aquesta possibilitat: "Jo entrenaria a molts equips i l'Espanyol seria un, per suposat, per què no? He estat un any de jugador del filial a Tercera i tres entrenant al B, però estic al que he d'estar. Es parla molt i al final tot es decideix al juny. Tranquils".  

Pel que fa a d'altres noms que han sonat amb força com a possibles candidats, la dificultat amb Pablo Sousa és principalment que te contracte amb el Tianjin xinès, on cobra sengons les fonts entre sis i vuit quilos; només es contemplaria aquesta possibilitat si és cessat o rescindeix contracte. Pel que fa a les condicions econòmiques, acceptaria una rebaixa en el seu sou. 

Pel que fa a Asier Garitano, que ha estat esmentat durant setmanes com un dels preferits per a la banqueta espanyolista, i que recentment ha anunciat la seva decisió de no seguir al Leganés, el major obstacle és la seva proposta de joc, que no suposaria el trecament amb l'anterior model de joc pel qual aposten decididament els responsables de l'entitat.