AVUI A POL

GERARD: O CLÀUSULA O 30%

10/05/2018
📻 El club, que nega ofertes en ferm però si te constància de l'interès del Vila-real i d'altres entitats, està disposat a executar la clàusula del 30% per qualsevol oferta que no sigui abonar el preu de la clàusula integra.

Redacció, 13:45h Al nostre programa de ràdio, un dia més, hem parlat  de l'afer Gerard Moreno per explicar mes coses sobre la situació i sobre el seu contracte que hem pogut esbrinar i que curiosament contradiu un dels punts que us vam  explicar ahir. I és que de vegades fins i tot des del  propi club, determinades fonts tenen dubtes donada la complexitat del  contracte, i traslladen als mitjans  informacions errònies sobre aquest contracte tan  particular. Ahir el hastag Gerardnosevende# es va convertir en trending topic, el que confirma que les principals crítiques en aquest tema van dirigides cap al club, però des de l'entitat ens tornen a insistir que la situació no es ben bé la que expliquen alguns mitjans.

En primer lloc, no hi ha oferta en ferm pel jugador ni del Vila-real  ni de cap altre club; sí que hi ha constància de l'interès dels groguets i d'altres entitats. Ara bé, avui s'ens diu de forma categòrica que l'Espanyol no vendrà a Gerard si no és pel preu de la clàusula i atenció que això és el mes important: si l'oferta que arriba no correspon al preu de la clàusula, l'Espanyol executarà l'opció de compra del 30% Vol dir això que la situació de la tresoreria de l'entitat es millor del que s'està explicant? No és ben bé així, però es considera que les condicions  de compra són tan avantatjoses que l'Espanyol tot i el seus problemes econòmics prefereix comprar el 30% perquè si mai l'ha de vendre, en traurà molt més pel jugador del que te ara. 

Arribat el cas, quines són les condicions de compra? Són aquestes: un primer pagament de 500.000 euros i  un pagament mensual de 100.000 euros cada mes. Aquí es on volem corregir la informació que us vam donar ahir, quan vam explicar que el Vila-real estava obligat a abonar el preu de la clàusula íntegre, si volia comprar a Gerard, però no és cert. El que obliga al Vila-real a pagar els 20 milions és precisament el que us hem explicat: les formes de pagament. Si el Vila-real ofereix 30 per exemple, que significarien 15 per l'Espanyol, estaria disposat a agar els 9 milions del 30% pagant 500.000 euros i 100.000 al mes, i ho faria perquè tindria el 80% i estan convençuts que Atlético,  València o un altre equip acabarien comprant al jugador per mes de 40 ilions. Aquest és l'escenari que esta dibuixat hores d'ara: o clàusula, o 30%.