AVUI A POL

DAVID LÓPEZ: 'QUE GERARD MARXÉS SERIA UN COP DUR'

04/05/2018
Sobre la seva pròpia situació, afirma que si arribés una oferta el club hauria de decidir: "Estic feliç i no m'agradaria marxar, però som professionals i la carrera depèn de moltes coses a banda del que ens agradaria"

CE Dani Jarque, 13:15h Sense res en joc després de garantir-se la permanència matemàtica, i amb l'espanyolisme més pendent de la planificació de la propera temporada que no del que pugui deparar aquest final de curs, l'equip segueix preparant la primera visita de la història al Wanda Metropolitano, on espera un Atlético que ben segur encara viurà la ressaca  per la classificació per a la final de la Lliga Europa, el proper 16 de maig a Lyó, aconseguida anit després d'eliminar a l'Arsenal (1-0, 1-1 en l'anada) en un intens partit en la primera gran nit europea d'aquest nou estadi. 

Diego Costa, que no podrà jugar enfront de l'Espanyol per sanció i a la vora del descans, va marcar l'únic gol de l'encontre, certificant la possibilitat de sumar un nou títol europe danat l'Olympique de Marsella, que per la seva banda va eliminar al Salzburg en la pròrroga. Mentre l'afició matalassera viu aquests moments d'alegria, la blanc-i-blava ha de conformar-se en recordar que avui fa 30 anys, Sarrià acollia la seva pròpia nit de joia en l'anada de la final de la UEFA enfront del Bayer Leverkusen, una història que prometia tenir un final feliç tot i que per variar va acabar malament, i també en comptar els dies que manquen perquè acabi aquest malson de temporada, mentre aguanten el bombardeig de notícies negatives en forma d'anuncis de retallades pressupostàries, alentiment del projecte i que apunten que l'ídol Gerard Moreno pot estar més fora que a dins. 

 

Avui ha parlat en sala de premsa un dels homes que amb el mateix Gerard, Diego López i Sergi Darder els responsables esportius consideren "intocables" en el projecte; es tracta de David López, al qual com no li han preguntat per les últimes informacions al voltant del davanter, i si el club hauria de fer un esforç per retenir-lo: "I tant, m'agradaria, sempre m'agrada compartir vestidor i estar en l'equip amb els millors  per mi s'hauria de quedar. A partir d'aquí, tema de club. Què significaria perdre'l la propera temporada? Que marxaria un jugador molt important, referent pel vestidor i l'afició, i seria un cop dur. Estem parlant d'un supòsit, no sabem què passarà. Com el convencem perquè no marxi? El que podem fer nosaltres és donar-li la màxima estima possible, que se senti important al vestidor, que ho és, i estigui el més a gust possible. Que no només a nivell esportiu, institucional i de massa social, que ja ho és. I la resta és cosa entre clubs i ja no entro. Com a casa no s'està en cap lloc? Particularment és on estic a gust, on em trobo feliç i no m'agradaria marxar per aquestes raons, però som professionals i la carrera depèn de moltes coses a banda del que ens agradaria",

Pel que fa al seu propi futur, recordant-li que se li va vendre un projecte ambiciós al seu dia, ha reflexionat: "El projecte ha passat per moltes fases en aquests dos anys, hi ha hagut molts daltabaixos, el passat any van haver moltes crítiques i vam acabar millor del que s'esperava, i enguany no estan sortint les coses bé. Entenc la desil·lusió de la gent perquè quan et parlen d'unes coses i no es compleixen i no es compleixen és normal però els jugadors estem compromesos i amb ganes de fer tot el possible pel bé de l'Espanyol. Si el replantejament em fa pensar en buscar horitzons més ambiciosos? Ho he dit moltes vegades, tinc moltes ganes d'estar aquí molts anys, d'ajudar l'Espanyol en tot el que vulgui i si arribat el dia arriba una proposta serà el club el que hagi de decidir, jo estic molt bé aquí, és on vull estar, la resta depèn del club".

Sobre si seria important per a la continuïtat de certs futbolistes saber al més aviat possible qui serà el nou tècnics, considera que "és una pregunta més de l'àmbit del club, no em puc ficar aquí, no sé qui serà ni quan ho sabrem, no puc dir res més. Què passa si te ADN perico? Li facilitaria l'adaptació, si parles de Gallego, tots els jugadors estem contents amb ell, si el club decideix que ha de seguir li donarem. Com amb Rubi".

S'està parant molt d'equip low cost cara al proper curs: "Tot això són temes que se suposen i es parlen en premsa, el club no s'ha pronunciat, les converses amb Perarnau no són respecte a l'any vinent, seran qüestions de club, intentaran fer-ho el millor possible, quan estigui ja es veurà".

Pel que fa a partit de diumenge i si un bon resultat al Wanda permetria almenys maquillar la temporada, admet que "és una bona oportunitat per poder acabar la temporada amb millor sabor de boca; serà un partit difícil, encaixen molts pocs gols, portem mesos sense encaixar al Wanda i tenen un porter en forma però anem convençudíssims que podem guanyar. Si millor que facin rotacions? M'és indiferent, el que vull és guanyar, imagino que vindran més tocats físicament però tenen plantilla i no és serà excusa per ells".

Sobre si l'arribada de Gallego ha tingut pes en el tema ofensiu, ha reconegut que "ha canviat la manera de jugar, ens ha donat alguns conceptes que li agradaria veure, el que creu que pot servir per fer-li mal a l'Atlético. Cada jugador te una manera d'interpretar el joc, ni millor ni pitjor, estem ara amb el David".