AVUI A POL

SERGIO SÁNCHEZ: 'HA ESTAT UN ANY DUR, DIFÍCIL'

03/05/2018
El defensa, que insisteix que malgrat el que ha hagut de passat no es penedeix d'haver tornat a l'Espanyol, ha negat que el vestidor se li girés en contra al tècnic madrileny. La causa de l'ostracisme podria estar en no voler seguir de lateral.

CE Dani Jarque, 13:45h L'equip segueix preparant la visita de diumenge al Wanda Metropolitano; mentre l'Atlético es concentra en la cita europea davant l'Arsenal que es viurà en aquest mateix escenari aquesta nit, en que els de Simeone tenen la clau per accedir a la final de l'Europa League, Gallego treballa la manera de poder fer-li mal a un rival que com explicàvem aquest matí al portal es mostra intractable a casa, havent cedit només 5 empats en tota la Lliga, i encaixant únicament 8 gols -cap d'ells en els últims vuit encontre-. Unes xifres que demostren l'exigent del repte del surienc, que un cop certificada matemàticament la permanència aspira a sumar un bon resultat en la seva visita al nou estadi matalasser. Després de la sessió, ha passat per sala de premsa Sergio Sánchez, un dels marginats per Quique, i que amb l'arribada de Gallego veu el present i el futur amb més optimisme. El defensa, que fins i tot no descartaria seguir al club si l'entitat aposta cara al futur per un tècnic amb un model de joc semblant al del surienc, s'ha apuntat en aquest corrent cada cop més majoritari de jugadors que, un cop Quique ha estat acomiadat, ja no se n'amaguen de fer-li alguns retrets.

Primer de tot, ha explicat aquestes imatges que s'han vist conversant amb Gallego a la banqueta, que ha fet que alguns afirmin que està fent la funció s'assistent del tècnic: "No, per res, és molt expressiu i l'únic espai que li quedava és aquest, li agrada parlar amb els futbolistes del que passa el camp, està bé que li agradi saber aquest feedback amb el jugador, però res més que això". En qualsevol cas, el canvi a la banqueta ha donat oxígen als condemnats a l'ostracisme amb l'anterior entrenador, tot i que passi el que passi, "l'any és l'any, queden tres jornades però no canviarà res el jugar-les; mentalment pels que hem tingut un any difícil marxar amb bones sensacions és positiu, s'agraeix. Si considera que els que hem passat temps sense jugar podem tenir munts, encantat. Ha estat un any difícil, dur". Com va fer dilluns en entrevista radiofònica, s'ha mostrat partidari de la continuïtat de Gallego, o almenys d'un perfil semblant: "Al final, amb les persones per saber-ho cal donar-lis l'oportunitat, no em toca parlar a mi sinó al club, ha entrat gent preparada amb les idees clares i els pertany a ells, nosaltres som futbolistes. Si m'agradaria? M'agrada el que proposa i com ho trasllada, m'identifo en com veu el futbol, seria important que seguís ell o un tècnic amb aquest estil". I un cop més, condiciona una possible continuïtat a qui estigui a la banqueta: "Vull ser feliç i sentir-me futbolista, acabar jugant a bon nivell, em queden tres o quatre anys bons i voldria fer-ho aquí però queden tres partits, i quan acabin ja es valoraran les situacions personals. Jo vaig venir per provar de quedar-me més anys. Si el club ha fet o no un pas no és moment de parlar-ho, primer estan aquests tres últims partits". 

A Sergio li han preguntat per si pot donar  les causes de per què ha estat tant de temps  sense jugar ni tan sols entrar a les convocatòries: "Puc, però no vull ni dec". En arribar, ja va avisar que es trobava baix de forma, i la decisió de QSF va ser posar-lo al lateral. Hagués comptat per l'entrenador si hagués acceptat seguir en aquesta posició?: "Preguntes molt bé... entrar a valorar el que ha passat ara quan no canviarà res... són decisions difícils en que el tècnic valora 25 situacions diferents i és difícil encertar amb totes. Sóc una persona franca i potser madssa clar i directe, i al final cal prendre decisions, ell va prendre la que entenia la millor per l'equip i a mi em tocava acceptar-la i treballar per revertir-ho però no va poder ser. Quique va venir en un moment difícil, i a partir d'aquí donar-li les gràcies, els resultats no són bons, el club pren decisions, i a seguir, que el futbol no para".

Qüestionat per si la classificació reflecteix quelcom que no es veu, ha insistit que "he estat en molts vestidors i aquest és un 10 a dins i a fora, en qualsevol situació, som un gran grup humà i els egos no s'han vist malgrat hi ha hagut situacions personals complicades, és un grup envejable. De vegades no tot és voler, ha estat una temporada difícil més que dolenta, que pot servir cara a la propera temporada. De vegades s'aprèn dels errors, cal rebre la crítica constructiva perquè el proper any sigui millor i seguir avançant".

El que inqüestionable és que l'afeccionat està decebut; preocupa al vestidor la reacció cara a l'any vinent?: "No preocupa perquè molts dels integrants són pericos de molt de temps i hem viscut situacions molt difícils; l'afició es manifesta però mai ens abandona, pel que la preocupació com a tal no existeix. Sí l'empipament cap a nosaltres per no haver-los donat més; quan ho dones tot i les situacions no van com vols, al final queda la crítica però no et pots fer retrets més enllà. Cal provar d'acabar la Lliga amb bona sintonia amb l'afició, sabem la importància de tenir la gent a casa a favor teu".

Tornant a la seva situació personal, ha reiterat que en cap cas se sent penedit d'haver tornat  a casa:  "No, mai, perquè és una decisió que prenc molt consensuada i amb temps per pensar-la; dir-ho ara venint de com ha anat l'any seria el fàcil però quan ho fas de cor i malgrat ha hagut factors que no controles, no vol dir que no ho tornaria a fer. Aquí m'he sentit molt estimat i és impossible penedir-se de tornar a casa. No ho he passat gens bé... em motivava que hi ha molta gent que segueix en el club, a les oficines, al vestidor mateix, i arriba un moment que un costat no tan positiu no pot guanyar els altres 20 que si ho són, gaudir de la professió, dels amics, de l'afició, al final una part tan positiva no pot esborrar altres que no ho són, és el que em repetia per estar al peu del canó".

Tot i la crítica a Quique, i a una pregunta ben específica, ha negat que el vestidor se li girés en contra al tècnic madrileny:  "Ho comentes tu, però constància que el grup es girés contar ell no la tinc, el grup treballava com ell volia i ho plasmava sobre la gespa, pot agradar més o menys però mai se li ha girat ni li ha plantat cara, ell també ha sabut mantenir el vestidor fort i a nivell grupal la seva gestió ha estat bona mantenint el bloc junt, fent sopars per mantenir l'ànim, pel que això no ho he percebut així". Sobre com era la relació del preparador amb els menys habituals, ha dit que "és un entrenador que no només amb els que menys participen, li agrada tenir una certa distància però no és ni bo mi dolent, és una manera de treballar, a mi no m'ha influït que hagués vingut o no perquè tracto de mantenir l'equilibri en base a ales meves decisions sense que m'influeixin factors externs".