AVUI A POL

LA TRIA DE TÈCNICS, ENCARRILADA

03/05/2018
📻 Chen decidirà en quinze dies entre els tres noms que li presentarà l'àrea esportiva; un d'ells, estranger. N'hem donat més detalls al nostre programa de ràdio, en que hem portat a judici si fer l'estadi va ser o no un error.

Redacció 11:00h Hores d'ara, amb la temporada esportiva finiquitada a la pràctica amb la consecució de la permanència, l'atenció de l'espanyolisme està en la tria del nou director esportiu i la del tècnic que dirigirà el primer equip la propera temporada.  El primer hauria de ser definir qui ocuparà el càrrec que va deixar vacant Jordi Lardín. A les darreres hores hauria sonat Vicente Blanco "Tito", des del Levante, però hem pogut saber que aquest nom no figura dins la tria final, on tampoc hi son altres noms que han vingut apareixent aquests dies a altres mitjans espanyolistes i que ja haurien estat vinculats a la entitat en el passat recent. 

En qualsevol cas, segons us pot informar PericosOnline, ara mateix hi ha tres candidats per a ocupar la banqueta d'entrenador. Dos son coneixedors de la lliga espanyola, mentre un d'ells és estranger i no ha entrenat a Espanya, tot i que coneix l'idioma. Dins la tria final no hi és David Gallego, que tornarà al filial. El perfil segueix sent el que estem apuntant de fa dies: tant pel que fa als condicionants econòmics -el seu sou serà inferior al de Quique Sánchez Flores, que com us hem estat explicant aquests dies percebia al voltant de 2,5 milions d'euros bruts per temporada- i ha d'apostar per créixer amb el club-. Emmig d'una política més austera i marcada pel control de la despesa, haurà d'adaptar-se als recursos econòmics de l'entitat, sense demandes que puguin condicionar el futur de l'entitat, i acceptar l'aposta per jugadors joves i amb projecció, també amb fitxes baixes, que vulguin créixer professionalment aquí i en el futur puguin convertir-se en font d'ingressos via traspàs. També és important que l'estil de joc sigui diferent al proposat en l'última etapa, amb un model considerat massa conservador i poc atractiu que no han enganxat ni a la plantilla ni a l'afició. A nivell d'estil, l'Espanyol vol que no sigui un tècnic que basi el seu joc exclusivament en el contracop, sinó que vulgui la pilota i busqui el protagonisme en el joc, sense que això signifiqui que ha de tenir un estil futbolístic dels anomenats 'de toc'. Des del club estan força satisfets que tot i l'etapa d'austeritat que es dibuixa al futur esportiu, la banqueta de l'Espanyol segueix sent molt cobejada, doncs s'han rebut tot tipus d'oferiments.

La decisió final pel que fa a la banqueta es coneixerà en el marge de quinze dies, ja que el president Chen Yansheng viatjarà en breu a Barcelona, i ho fa per prendre la decisió final. Tots els candidats han passat per tota mena d'anàlisi pormenoritzat pel que fa a currículum, estil i fins i tot s'han analitzat les seves rodes de premsa. Des de l'àrea esportiva semblen tenir clar quin és el candidat de la terna, però serà el president qui trii finalment l'home responsable de portar a terme el seu segon projecte.