AVUI A POL

LA INCÒGNITA DE LA BANQUETA

03/05/2018
El futur director esportiu tindrà com una de les primeres tasques col·laborar en la tria de nou entrenador; el joc i el tema econòmic, factors clau a l'hora d'escollir. Repassem la situació d'alguns possibles candidats.

Redacció, 7:30h El futur director esportiu tindrà com una de les primeres tasques col·laborar en la tria de nou entrenador; fa temps que hi ha sondejos i contactes amb una llista de candidats, en la qual ja es pot ratllar un altre nom, José Luis Mendilibar, que seguirà sent entrenador del Eibar. La possible candidatura del tècnic de Zaldibar, que ha renovat per un any, tenia un factor important en contra, el de la seva elevada fitxa. Pel que fa a altres noms que han sonat en òrbita perica, tot apunta que Abelardo seguirà a l'Alavés, i que Berizzo seria l'escollit per a la banqueta de l'Athletic Club. Decidit que Unzué no seguirà en el Celta, s'apunta com a un dels possibles substituts un altre que podría encaixar en el perfil, Eusebio. Amb Machínvirtualment descartat per la quantitat que caldria abonar en concepte de rescissió, i  Bordalás amb la seva renovació feta amb el Getafe, queda el nom de Garitano; malgrat la renovació de Txema Indias sembla indicar que seguirà al Leganés, ell encara no ha aclarit quina és la seva decisió: a banda de per l'Espanyol, sona per la banqueta de la Real Sociedad. També a Segona trobem un parell de noms: Rubi, tècnic de l'Huesca, i Natxo González, del Zaragoza, dos equips que es troven ara mateix lluitant per l'ascens a Primera. Tampoc caldria descartar del tot a Javi Gracia, que era l'escollit cas que Quique haués acabt marxant a l'Stoke el passat gener, tot i que aquest encara te un any de contracte amb el Watford. I pel que fa a l'opció Gallego, la idea que predomina entre els responsables de l'entitat és que seria millor optar per un tècnic de fora, tot i que el factor econòmic podria acabar fent que si no es consolida una altra possibilitat, pugui tenir les seves opcions. El que està clar és que amb la reducció de la despesa decretada per Rastar, l'escollit tindrà un perfil diferent del de Quique Sánchez Flores, tant per la seva aposta de joc, com pel seu sou, ja que haurà d'adaptar-se a la nova realitat econòmica i esportiva -fitxatges d'un perfil també diferent al de les últimes incorporacions-; la retallada també afectarà al seu equip de treball, i és que en cap cas es repetirà el succeït amb QSF, que va imposar -i des del club es va acceptar- un extens equip de treball, amb el cost que això suposava.  

Rubi parlava fa unes setmanes d'aquest comentat interès de l'Espanyol; fns i tot es parlava d'una trobada amb Perarnau per explicar-li les particularitats del nou projecte