AVUI A POL

GERARD-GRIEZMANN, UN DUEL AMB MORBO

03/05/2018
Atlético i Espanyol comparteixen el no tenir ara mateix gens clara la continuïtat dels seus jugadors franquícia; el davanter perico ha sonat com a opció pels matalassers si el francès acaba marxant.

Redacció, 7:30h Ahir li preguntaven a Leo Baptistao pel repte de jugar per primer cop en un escenari tan complicat com el Wanda Metropolitano, on encara ningú ha estat de guanyar en Lliga al llarg del curs: "És un partit molt especial. No perquè hi vaig jugar, sinó per enfrontar-nos a un dels grans d'Europa i conèixer el nou estadi, en què no hem jugat. Vam guanyar a casa, allà serà més complicat perquè surten més intensos i la seva gent empeny l'equip". 

Les dades evidentment parlen de l'exigència del repte: l'Atlético no ha perdut cap dels seus 17 partits al Wanda en la Lliga, amb 12 victòries i cinc empats, davant Barcelona, Real Madrid, Vila-real, Girona i Betis; només en la 2013-14 (15 victòries i quatre empats) el conjunt blanc-i-vermell va acabar la campanyasense derrotes en el seu estadi en una lliga amb 20 equips. El Chelsea és l'únic que ha sortit victoriós del nou feu matalasser en la fase de grups de la Lliga de Campions. Els de Simeone només han encaixat quatre gols al Wanda en la Lliga aquesta temporada, el millor registre defensiu a casa a hores d'ara de tota la seva història a Primera Divisió. Els blanc-i-vermells sumen vuit partits seguits sense encaixar gol al Wanda en la Lliga i poden aconseguir la millor ratxa imbatuts a casa de tota la seva història en la màxima categoria (nou).  Pel que fa a l'Espanyol, portem a sis visites seguides en la Lliga sense guanyar a feu matalasser (5 victòries i un empat) i sense fer ni un gol en les últimes cinc. L'última victòria de l'Espanyol a feu matalasser va ser al novembre de 2010 (2-3), amb Mauricio Pochettino a la banqueta perico, i curiosament el nostre "ex" Quique Sánchez Flores a la matalassera. L'esperança per acabar amb aquesta mala ratxa és Gerard Moreno, autor del 51.7% dels gols de l'equip en Lliga aquesta temporada (15 de 29), el percentatge més alt de qualsevol jugador en la competició regular.

Curiosament Atlético i Espanyol comparteixen un fet curiós, el de no tenir ara mateix gens clara la continuïtat dels seus jugadors franquícia, Antoine Griezmann (19 gols en Lliga) i el mateix Gerard (15). En el cas del francès, malgrat el seu desig de resoldre el seu futur al més aviat possible per afrontar el Mundial de Rússia absolutament centrat, mentre medita l'oferta de renovació que te sobre la taula la seva germana, Maud, ja s'hauria reunit amb el Barça. Precisament la seva situació condiciona absolutament la resta de moviments blanc-i-vermells de cara al proper mercat, en el qual ha sonat com a possible candidat per substituir-lo si es confirma que abandona Madrid el mateix Gerard Moreno, que amb les seves enigmàtiques paraules en zona mixta després de l'empat davant la UDP ha generat autèntica psicosi entre un espanyolisme que veu amb terror la possibilitat de quedar-se sense el seu ídol. El 7 petico ha anat modulant el seu discurs, passant del "em veig molts anys aquí" al  "ja veurem què passa en el mercat", obrint la porta a una possible sortida davant la impossibilitat de presentar-li un projecte engrescador i ambiciós que el permeti seguir creixent a nivell professional.