AVUI A POL

TITO, DIRECTOR ESPORTIU DEL LEVANTE, ESTARIA EN LA TERNA DE CANDIDATS

02/05/2018
Segons "El Desmarque", encaixaria en el perfil del que busca Perarnau per ser el màxim responsable de la planificació esportiva. Miguel Ángel Ríos, responsable de l'Àrea de Scouting europeu del Wolverhampton, també entre els futuribles segons MD.

Redacció, 20h (actualitzacó, 7h) El desig del club és el de poder tenir tancat el seu nou director esportiu abans que acabi el present mes de maig; més que noms, s'ha parlat de perfils, que es correspondria a tenir molt coneixement del mercat futbolístic nacional i internacional; ha de tenir domini d'idiomes i un perfil negociador;  ha d'estar  disposat a rebre un sou mig-baix (és a dir, ha d'estar decidit a fer una aposta per venir i crèixer professionalment a l'Espanyol, ja que el que se li pagaria seria inferior al que percebia Lardín).

Un dels últims possibles candidats que ha sortit a la palestar és el de Vicente Blanco, "Tito", que segons El Desmarque encaixaria en el perfil ideal per ser el màxim responsable de la planificació en l'Espanyol. Tito, que encara té un any de contracte amb l'entitat granota, va signar a l'estiu de 2016 juntament amb el secretari tècnic Carmelo del Pozo -que marxarà al Dépor- un contracte de tres temporades, ha fet una tasca estimable al Ciudad, amb diversos jugadors s'han revalorat amb aquesta recta final de campionat.  Tito, amb una àmplia carrera com a jugador, va començar la seva carrera futbolística en terres alacantines fins que en 1990 es va marxar a Barcelona per jugar en el filial blaugrana. Després del seu pas per equips com el Toledo, Albacete, Terrasa, Numancia, Extremadura, Real Jaén i Real Murcia, li va arribar l'oportunitat de vestir la samarreta del Levante. Més tard, al 2005, es va vincular amb l'Alacant i quatre anys més tard, va passar a defensar la samarreta de La Nucía, club en el qual va penjar les botes un any més tard. Després de la seva experiència com a futbolista, va ser vicepresident i director esportiu de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) fins que al 2016 va fitxar pel Levante. El fet de tenir contracte en vigor podria ser arribat el cas un obstacle a nivell econòmic, ja que si segueixen la mateixa política que amb Del Pozo, podrien exigir una compensació econòmica -en el cas de la mà dreta de Tito, mig milió d'euros seria la quantitat pactada al seu moment-.

Per la seva banda, Mundo Deportivo apunta que els responsables del club hauriencontactat en els últims dies amb Miguel Ángel Ríos, responsable de l'Àrea de Scouting europeu del Wolverhampton anglés, professional amb anys d'experiència en el futbol europeu (Brentford i Fulham), i que en la seva formació es va centrar en el futbol i finances, especialitzant-se en el futbol de base i desenvolupament del planter, un aspecte important en el retrat robot del director esportiu ideal.  Segons el diari, el seu nom figura entre els primers d'una llarga llista de futuribles.