AVUI A POL

GALLEGO, MISSIÓ ACOMPLERTA

30/04/2018
📻 El tècnic perico, "encantat" per la salvació, te tres oportunitats més per convèncer al club que pot seguir. Després de gairebé 30 anys va jugar un onze integrat només per espanyols; n'hem parlat a POL.ràdio amb Zubillaga, Francisco i Mino.

Treia pit David Gallego després de l'empat davant la UDLP tant davant els micròfons de LaLiga com en sala de premsa destacant com en només dos partits, havia fet realitat un dels dos objectius marcats pels responsables de l'entitat, salvar l'equip -l'altre, el de provar d'enganxar l'afició amb un joc més atractiu, resta pendent-.  

 
La darrera vegada que l'Espanyol havia jugat amb 11 jugadors espanyols com a titulars en un partit de Lliga va ser la temporada 1990-91, en que Luis Aragonés va plantar un onze integrat només per futbolistes de casa nostra davant l'Atlético de Madrid. A PericosOnline.ràdio hem parlat amb 3 dels protagonistes, Zubillaga, Francisco i Mino, que a banda de recordar aquell encontre ens han donat la seva visió de l'actual situació de l'equip. Un partit que l'exmatalasser Paolo Futre va denunciar fa un temps que estava arreglat, el que molesta especialment l'asturià.  

Amb 40 punts, l'equip ha aconseguit la permanència a la jornada 35, 4 més tard que el passat curs, en la QSF la va certificar en la 31ª, amb una victòria davant l'Alavés. Punts  a destacar en aquestes dues jornades al front de l'equip ha estat donar protagonisme a tots els jugadors; a diferència de Quique, que tenia assenyalats i condemnats a l'ostracisme algns integrants de la plantilla, el surienc ha citat als futbolistes que estaven disponibles, i sumant els elements utilitzats davant Girona i UDLP; hi ha fins a 17 futbolistes. A més, el seu pas pel futbol de base es nota en que davant els canaris va començar alineant set homes de la casa, que serien vuit amb l'entrada de Marc Roca; l'onze inicial perico estava format de manera íntegra per futbolistes espanyols, quelcom gens habitual. No pot passar per alt el fet de tornar a veure en acció al de la Granada, condemnat a l'ostracisme per Sánchez Flores; el migcampista no jugava des de feia tot just una volta. Gallego ha apostat per una combinació entre veterania -no passa desapercebut el protagonisme dels pesos pesants dels vestidor, dels quatre capitans- i joventut que almenys ha nivell de resultats està sent positiva, amb quatre dels sis punts en joc sumats, quelcom que pot semblar poca cosa però que cal posar en valor tenint en compte que va agafar l'equip immers en una llarga ratxa de mals resultats. Tot i que el joc dista de ser maco, almenys en la segona part davant la UDP es van veure pinzellades del que vol Gallego, bon tracte a la pilota i joc combinatiu. Quelcom te a veure l'haver sabut ubicar Sergio García i Sergi Darder en posicions més adients a les seves condicions, una reivindicació que se li estava fent a QSF de feia setmanes.

Tres partits li resten a Gallego per seguir presentant candidatura a seguir a la banqueta el proper curs; mentre prenen una decisió, els responsables de l'entitat segueixen planificant  el nou projecte de la temporada que ve, que afectaran a molts estaments del club, i que podria arribar al cap d'observadors. Segons Fichajes.com, s'estaria estudiant un relleu, i agradaria pel càrrec Ben Manga, cap d'observadors de l'Eintracht de Frankfurt, i que està en l'agenda d'altres entitats. Parla espanyol i ha estat l'artífex de fitxatges com els de Jesús Vallejo o Omar Mascarell recentment.