AVUI A POL

EL FUTUR DE GERARD, EN L'AIRE

30/04/2018
Les seves paraules deixant la porta oberta a una sortida aquest estiu han disparat les alarmes; l'arribada de propostes que li garantirien un projecte ambiciós i creixement, coses que ara mateix no li pot oferir l'Espanyol, fan preveure un estiu mogut

Redacció, 7:30h Més que no pas una sensació si no d'alegria sí de tranquil·litat per empat que servia per deixar l'equip a Primera, la sensació que li ha quedat al perico després del partit de dissabte és la de neguit després de les declaracions de Gerard Moreno en les quals no va assegurar al 100% que el seu futur passi  per l'Espanyol de cara a la propera temporada. Les seves paraules, tot just una setmana després que saltés la notícia que sense ser del tot segur, podria produir-se la seva sortida en aquest proper mercat, han agitat un entorn que difícilment podria assimilar la marxa del seu ídol i referent, l'home sobre el qual s'ha sostingut l'equip en un curs molt complicat a nivell esportiu.

Amb el seu gol davant la UDLP, el 15è del curs,  s'hha convertit, dada que ens dóna avui AS, en el golejador més decisiu de la història perica en una sola temporada, ja que mai abans un ariet havia sumat el 52% de les dianes del conjunt blanc-i-blau, superant noms mític com Juncosa,  Caicedo, Santamaría, Marañón, Julián Arcas o Tamudo. Ara mateix està a només quatre gols dels  que va fer el mític 23 la 2003-04, que és el rècord golejador en un únic curs en Lliga de vint. Fa ja setmanes, un prestigiós analista esportiu apuntava que la diferència entre la salvació i el descens aquest curs a l'Espanyol es devia només a la presència de Gerard a les seves files, i certament, a tres jornades pel final de la competició, cal donar-li la raó ja que els seus gols han donat 17 dels 40 punts que suma l'equip. 

El problema actual precisament s'explica en part per aquesta manca d'objectius ambiciosos del club, i és que a un davanter d'aquest nivell, que no desentonaria en equips que competeixen per Europa, cal oferir-li un projecte ambiciós per tal que pugui créixer a nivell professional. Diumenge mateix li tornaven a preguntar per la possibilitat d'anar a Rússia, i malgrat repetia el discurs de sempre -"Això ja es veurà. La il·lusió sempre està. Jo seguiré donant el màxim. Haig de millorar dia a dia. Però ja es veurà" -, sap que difícilment podrà cridar l'atenció de Julen Lopetegui estant en un equip que es limiti a a lluitar per salvar la categoria. Tot plegat fa que els cants de sirena d'equips de primera línia que l'estan seguint - València, Atlético, Vila-real, Sevilla, i també alguns de la Premier- puguin fer dubtar un jugador que malgrat en anteriors ocasions ha mostrat complicitat amb el club per tal d'esquivar la sortida, el cap de setmana no es va mostrar tan contundent com altres vegades, deixant la porta entreoberta a una possible marxa aquest proper estiu.  Recordem que el passat mes de novembre, i davant l'enèsima ofensiva del Vila-real, va signar un nou contracte fins al 2022 amb un augment salarial que el situava com un dels millors pagats de la plantilla, però la diferència és que aleshores encara s'aspirava a lluitar per quelcom il·lusionant, i mesos després, s'ha consumat el fracàs del projecte. Davant aquest escenari, l'arribada de propostes que a banda de ser més interessants econòmicament li garanteixen més projecció han fet que aquest cop estigui si més no obert a escoltar alguna d'elles.

Hi ha un problema afegit en tot plegat: com s'ha explicat ja reiterades vegades, el club es trova en un dilema, ja que necessita ingressar a l'estiu una xifra que aniria entre els 14 i els 17 milions d'euros en concepte de vendes, i amb la previsible de l'Aarón Martín possiblement no hi hauria prou, i és aquí on apareix el tema Gerard. A l'entitat te clar que cap club abonaria integrament la clàusula del Gerard, amb l'afegitó que el 50% dels drets són del Vila-real, pel que només s'ingressaria la meitat, i sabedors que econòmicament la xifra seria escassa tenint en compte la qualitat del jugador i que la reacció de l'afició seria molt negativa,  s'estarien buscant altres alternatives:  amb Diego López, Darder i David López i el mateix Gerard com a intocables, el pla passa per sumar els esmentats diners amb altres futbolistes amb fitxes elevades que cas de marxar no afectarien tant els plans esportius i no revolucionarien la grada, però tothom sap com funciona el món del futbol, i si és el propi jugador que decideix fer el pas de marxar, ens trobaríem en un escenari molt diferent. El mateix futbolista va afirmar diumenge que cal esperar a que obri el mercat i aquest vagi avançant per veure en quin escenari ens trobem. Com a part de l'estratègia del club,  està cas de rebre una oferta que no li satisfaci, abonar a terminis un altre 30 per cent dels seus drets fins a tenir el 80% del total -es pagaria una entrada que variaria en funció de l'oferta rebuda més 100.000 euros cada mes-.