AVUI A POL

DIRECTOR ESPORTIU: SEGONS MD, AGRADARIEN CÁRCEL I SERGIO FERNÁNDEZ

28/04/2018
Tots dos han destacat per la seva feina a Girona i Alavés, i estan en l'agenda de clubs com el Sevilla i el Vila-real; repassem quina ha esat la seva trajectòria als despatxos.

Redacció, 7:30h Mundo Deportivo publicava ahir el nom de dos possibles candidats que agradarien per ocupar el lloc de director esportiu, vacant des de l'acomiadament de Jordi Lardín. L'entitat necessita idees noves cara a consolidar un nou projecte des dels despatxos i segons el diari dues de les opcions que estarien temptejant són les de Quique Cárcel, del Girona, i Sergio Fernández, de l'Alavés. Tots dos finalitzen contracte el proper 2019, són joves (43 anys) i han destacat per la seva bona feina als seus respectius clubs, quelcom que fa que estiguin també en la llista d'opcions del sevilla després de la destitució d'Óscar Arias, i per reforçar la secretària tècnica del Vila-real. L'Espanyol no està en disposició de competir econòmicament contra aquestes dues entitats -recordem que un dels punts del retrat robot del nou DE és que accepti unes condicions econòmiques contingudes-.

Cárcel, que com a futbolista en actiu va començar a les categories inferiors del Barça per passar posteriorment per Cádiz, Leganés, Sabadell i L'Hospitalet, va assumir el càrrec de secretari tècnic del club riberenc quan encara no havia penjat les botes. Te un gran coneixement del futbol de base, ja que va estar 5 anys recorrent camps de Segona B elaborant una una agenda de contactes. Al juliol del 2014 va rebre la trucada del Girona, on ha estat un dels grans artífex de l'actual miracle gràcies al seu olfacte.

Pel que fa a Fernández, va arribar a l'Alavés l'estiu del 2016 procedent de l'Eibar, i és un gran coneixedor del mercat internacional i de la Primera i Segona Divisió, quelcom que encaixa en el perfil del que busca Perarnau. Nascut a León l'any 1975, va ser futbolista professional durant 15 temporades abans de començar la seva etapa com a tècnic: és recordat sobretot pel seu pas per l'Hércules d'Alacant.  També va jugar a Logroñés, Cultural Leonesa, Numancia, Poli Almeria, Cartagena i el mateix Alavés. Després de la seva retirada com a jugador al Murcia, es va fer càrrec la temporada 2010-11 de la direcció esportiva del club de La Condomina, aconseguint el seu primer any l'ascens a Segona Divisió. La 2011-12 es posa al capdavant de la gestió esportiva de l'Hércules, aconseguint la classificació per disputar el play off d'ascens. Després de fitxar pel Mallorca, la 2013-14, va convertir-se en assistet tècnic de Juan Carlos Garrido al Betis. En la temporada 2015-16 s'incorpora a l'Eibar ja com a secretari tècnic, sent un dels responsables de la seva bona campanya. Un any més tard, va començar la seva singladura a l'Alavés, club que lluita perquè capitanegi el seu nou projecte, amb Abelardo a la banqueta.

 

Aquest és Cárcel parlant el passat mes de març del possible interès de l'Espanyol en Pablo Machín