AVUI A POL

EL FUTUR DELS CEDITS

27/04/2018
Els responsables del club hauran de prendre una decisió amb Roberto, Hernán Pérez i Álvaro; amb fitxes elevades, alguna de les sortides pot resultar complicada.

Redacció, 7:30h Cara a la propera temporada, una dels punts en el full de ruta dels responsables del club està lliurar-se de determinades fitxes de jugadors que es considera estan massa inflades en relació al seu rendiment sobre la gespa, o perquè són inassumibles davant la nova realitat de l'entitat. Van haver errors en la planificació i ara toca rectificar, pel que s'intentarà donar sortida a jugadors que són ara mateix a la plantilla, i també a d'altres que finalitzen les seves cessions: dels tres homes que es troben ara mateix a préstec abans d'haver de tornar per contracte el proper 30 de juny, destaca el cas de Roberto Jiménez, en dels pocs futbolistes que s'ha salvat de la crema enguany al Málaga, i que ha brillat a gran nivell malgrat el descens a Segona dels andalusos. En l'acord de cessió amb els andalusos, en realitat una operació de traspàs encoberta per esquivar el tema del límit salarial -els organismes europeus estan posant molta atenció en aquesta mena d'operacions, i no es descarta quedin prohibides o almenys molt limitades en un futur proper-, es va pactar una obligació de compra lligada a la permanència, que evidentment no es podrà complir. A més, la situació econòmica del club de La Rosaleda, que demanarà a LaLiga rebre en un únic pagament la compensació reglamentària en cas de descens per fer front a les seves urgències, fa inviable que un home amb la seva fitxa es quedi allà, malgrat es troba molt integrat al club, i ha trobat un lloc ideal per viure a Marbella. El problema és que en principi no te cabuda a l'espanyol, no per qualitat sinó pel condicionant econòmic, i el porter tampoc sembla disposat a passar un altre any a l'ombra de Diego López. S'espera que el de Fuenlabrada pugui presentar una oferta interessant que compensi almenys part del que es va invertir en el seu fitxatge -va costar tres quilos, i li resta un any de contracte-.

Pel que fa a Hernán Pérez, ha estat incapaç de fer-se un lloc de titular a l'Alavés, i amb prou feines ha disputat 300 minuts a la Lliga; no ha estat protagonista en el conjunt d'Abelardo, pel que s'intentarà trobar-li una sortida, tot i que el seu cas serà complicat pel seu elevat sou, difícil d'assumir pels clubs que en els últimsmercats s'han interessat per ell -cal recordar a més que te prorratejada en la fixa la compra delsseus drets-; no acaba contracte fins al 2020.

 

 

Recentment vam poder escoltar Álvaro insistint en que el seu desig és tornar a l'Espanyol 

Finalment està el cas d'Álvaro Vázquez, que sí està brilant a un bon nivell al Nàstic, amb quatre gols, que podrien ser més cas de no haver pati una inoportuna lesió que el va tenir apartat dels terrenys de joc durant algunes jornades; s'ha parlat del possible interès d'alguns conjunts de Segona, com ara el Valladolid -s'ha publicat que Sergio González l'ha avalat davant els castellans, que ja van fer un acostament per ell el passat estiu-, però la voluntat del jugador, manifestada públicament, és tornar a l'Espanyol per provar de guanyar-se un lloc. Qui sap si sense Quique Sánchez Flores, que malgrat demanar el seu fitxatge l'últim dia del mercat d'estiu de fa dos anys -algunes fonts apunten que fins i tot hauria amenaçat amb dimitir si no es satisfeia la seva demanada- no el va utlitzar més que amb comptagotes.