AVUI A POL

EL REPTE DE GALLEGO

26/04/2018
Definit el retrat robot del futur director esportiu, es parla de quatre perfils diferents per a l'entrenador: davant l'opció d'un tècnic experimentat està donar continuitat al surienc, que te 4 partits per reivindicar-se.

Redacció, 7:30h Ahir a PericosOnline us vam avançar a grans trets el retrat robot amb el qual treballa el club cara a qui ha de ser el futur director esportiu de l'Espanyol, que es podria resumir en tenir  molt coneixement del mercat futbolístic nacional i internacional; també ha de tenir domini d'idiomes i un perfil negociador; ha d'estar disposat a rebre un sou mig-baix (és a dir, ha d'estar decidit a fer una aposta per venir i crèixer professionalment a l'Espanyol); i finalment, els candidats que es busquen, sembla que actualment són amb feina a diversos clubs.

Avui SPORT afegeix algunes dades sobre aquet tema, apuntant que hi hauria dos candidats amb moltes opcions per substituir a Jordi Lardín, un amb gran experiència en la Lliga espanyola i bon currículum a nivell internacional i, un altre, seria una aposta més jove a pesar que porta diverses temporades formant part de secretaries tècniques de bon nivell. Confirmant el que vam avançar, la idea de l'entitat és que estiguin disposat a no percebre grans quantitats de diners, però que vegin a l'Espanyol com una oportunitat professional per créixer, i que tinguin bons contactes a nivell espanyol i internacional i amb una bona cartera de futbolistes joves -cal recordar que el nou projecte es basarà en incorporar futbolistes a un preu assequible que es revalorin cara a futures vendes-.

La tria del director esportiu hauria d'arribar en bona lògica abans de la del nou tècnic del primer equip; segons el diari, el club disposa de molta informació sobre quatre perfils de possibles substituts de Quique Sánchez Flores cara a la propera temporada: la idea seria portar a un tècnic experimentat en la gestió d'equips de màxim nivell, tot i que no es descartaria del tot donar continuïtat a Gallego. Malgrat no porta encara una setmana al front de l'equip, i tan sols l'ha dirigit en un encontre, ha caigut amb bon peu entre els jugadors, que no deixen de lloar-lo públicament, i apostar per un tècnic d'un perfil inferior al de Quique podria alliberar de pressió l'equip. Ara mateix la possibilitat que continuï estaria sobre la taula i es valora com un perfil més dels entrenadors que hi ha en cartera.

Gallego te per davant quatre partits per presentar candidatura, i a ningú escapa que si aconsegueix trencar la tradicional mala dinàmica del conjunt perico en les rectes finals de temporada, guanyaria pes cara a la seva possible continuïtat; avui L'Esportiu analitza els finals de temporada de l'última dècada, en que la mitjana de punts en els quatre encontres que tanquen la competició són uns a totes llums deplorables 3,8. Si Gallego aconsegueix capgirar aquesta tendència i acostar-se a la barrera dels 50 punts -de fer el ple de victòries, se sumaries 51-, impensable fa només unes setmanes, guanyaria moltíssim punts. Per aconseguir-ho, hauria de superar la UDLP, que es plantarà a Cornellà-El Prat ja com a equip de Segona; guanyar a domicili l'Atlético al Wanda Metropolitano; batre a casa al Málaga, un altre conjunt que ja ha certificat el descens; i finalment, assaltar San Mamés. Cas d'aconseguir-ho, la figura de l'entrenador sortiria reforçada i qui sap si li permetria fer el salt de tècnic interí a titular 

A Dídac li van preguntar per si l'aposta per un tècnic de la casa suposa un estímul per la resta de tècnics del planter: "Sempre és molt positiu pel club i per ell mateix, perquè els tècnics que del planter vegin poden tenir una oportunitat i segueixein treballant més que mai" li preguntaven què suposa aquesta aposta per un tècnic de la casa; atenció a la dada que dóna avui Alberto Martínez a AS: dels 61 entrenadors que ha tingut l'Espanyol, 16 d'ells han estat catalans, un 26% del total