AVUI A POL

COMPTANT ELS DIES PERQUÈ ACABI EL MALSON

20/04/2018
Tot i el consens en que la seva etapa s'ha acabat, apunten que Quique seguiria a la banqueta tret de desastre fins a final de curs.

Redacció, 7:30h La pèssima ratxa de l'equip, unida a la reacció d'alguns dels equips de la part baixa de la taula, en concret el Levante, que després de guanyar anit al Málaga està a només dos punts, i del Dépor, que està a 9, això sí, amb el goal average a favor dels pericos, ha fet que l'espanyolisme hagi d'estar pendent del que facin aquests dos equips cara a una permanència que s'ha acabat complicat a darrera hora. Perquè aquest escenari succeïs, l'Espanyol hauria de sumar només dos punts dels 15 en joc mentre que els gallecs, que estrenen la jornada 34 aquesta nit enfrontant-se al Leganés, haurien d'aconseguir 12 enfront de pepineros, Barça, Celta,  Vila-real i València, un escenari doncs altament improbable. Malgrat les paraules de prudència tant del vestidor com del tècnic, Quique Sánchez Flores, perdre la categoria és gairebé un impossible, però el cert que haver-se convertit a només 5 jornades per a la finalització del campionat en aquesta "festa" tan poc grata de la lluita per la permanència ha acabat per sentenciar l'entrenador, que evidentment està decidit no seguirà el proper any a la banqueta del primer equip. Malgrat els lliga un any més de contracte, la situació és insostenible per a les parts, i n'ha de ser conscient el madrileny, que viu un moment de popularitat sota mínims entre l'afició i també ha perdut, malgrat els discursos en públic reflecteixin una altra realitat, tot el predicament al si del vestidor.

Que el projecte de Quique Sánchez Flores ha acabat és un fet, i és quelcom en el que estan d'acord tant la graderia, que en la passat encontre va demostrar que està cansada ja i reclama un canvi; també al club, on la seva imatge va començar a deteriorar-se arran la seva avortada marxa a l'Stoke City al gener, agreujant-se més la situació a còpia de mals resultats; i fins i tot al vestuari, on es va deixar de creure en ell davant el seu desig d'abandonar la nau per marxar a Anglaterra a meitat de temporada, i han sentant molt malament alguns retrets públics. Ahir es van produir diferents reunions, una d'elles, protagonitzada pels jugadors, que van conjurar-se per sortir d'una situació tan alarmant com la present i aconseguir al més aviat possible la salvació matemàtica per no allargar més aquesta perniciosa incertesa. També va ser-hi a Sant Adrià el vicepresident Carlos García Pont, que va departir tant amb els jugadors com amb el mateix Quique. Després de la derrota contra l'Eibar, segons explica L'Esportiu,  el director general esportiu, Òscar Perarnau, van estar fins prop de la una de la matinada reunits per valorar la situació, amb la presència del director esportiu, Jordi Lardín; el conseller Mao Ye i els vicepresidents, Adolf Rousaud i el mateix García Pont, d'on hauria sortit una base de consens fins a final de temporada, tot i que un mal resultat contra el Girona podria precipitar la sortida del tècnic. Des de la distància, el president Chen Yansheng està sent informat de la situació.

Des de la mateixa derrota davant l'Eibar, es va començar a parlar de la possibilitat que Quique fos destituit cas de no aconseguir revertir la situació el proper diumenge a Girona; fins i tot a Esports COPE es va apuntar que l'eventual substitut del preparador madrileny seria arribat el cas l'actual responsable del filial, David Gallego, al que caldria tenir en compte fins i tot per capitanejar el projecte de l'any vinent. Tot i això, s'apunta en els mitjans l'inconvenient del límit salarial com a impediment per afrontar la seva rescissió de manera immediata.