AVUI A POL

QSF DÓNA PISTES DEL FUTUR

15/04/2018
El tècnic, que ajuda a planificar la pretemporada sense intervenir en altes i baixes, avisa que la situació financera de l'entitat "no serà superior a l'actual". Contenció salarial, plantilla curta i fitxatges d'un perfil diferent, noves línies mestres.

Redacció, 7:30h No sabem encara del cert si Quique Sánchez Flores estarà al front de l'equip la temporada 2017-18. El tècnic, malgrat seguir en la seva línia de no abordar el seu tema personal, sí va explicar que està ajudant en el que li demanen cara a planificar la propera temporada, però sense intervenir en altes ni baixes; de fet, en la nova política de l'entitat està que el pes de l'entrenador, sigui quin sigui, tingui menys participació que fins ara en la confecció  de la plantilla: “Hem donat els informes que ens han demanat. La pretemporada cal dissenyar-la amb temps i els ajudem a realitzar-la. Ajudem el club en la part esportiva. Si he participat en les altes i les baixes? No. És l’Espanyol qui ha d’organitzar les baixes i les altes”.

Unes paraules en la línia del que ja s'ha estat apuntant al llarg d'aquestes setmanes en relació al projecte: contenció en el tema salarial, plantilla més curta, possiblement de 22 homes complementada amb alguns futbolistes del B que anierien pujant i baixant en funció de les necessitats del primer equip però sense tenir necessàriament ni fitxa ni dorsal del mateix, i fitxatges d'un perfil diferent, joves amb projecció a un cost contingut. L'alentiment del projecte a causa de la decisió de Rastar de no posar més diners i apostar per que el club sigui autosuficient farà que el pressupost esportiu sigui inferior, i el tècnic també va donar pistes: "Tots sabem com és la situació del club, és estable però de cara a la propera temporada no serà superior a aquest any. I això ens obliga a pensar ràpid”.  Està per veure l'abast d'aquesta possible retallada, tot i que Tiempo de Espanyol va aventurar que baixaria de 10 o 12 milions d'euros. Tot plegat, missatges preocupants cara a poder elaborar un projecte que hauria de tenir l'objectiu de poder estar lluitant pels llocs que donin accés a competicions europees.