AVUI A POL

UN DELS CONDEMNATS PER L'ASSASSINAT DE FREDERIC ROUQUIER TORNA A LA PRIMERA PLANA

09/04/2018
David Ventura, que va haver de plegar dels seus carrecs a Òmnium per l'enrenou generat quan justificava la mort del jove seguidor perico, penja un vídeo encarant-se a una dona per motius polítics.

Redacció, 15:30h L'any 2014, va haver una polèmica generada per uan sèrie d'articles en premsa en que es parlava de la vinculació d'una persona, David Ventura, amb la mort del seguidor del RCD Espanyol Frederic Rouquier. Va ser en concret La Razón qui va tractar el tema, recordant una carta escrita un any abans quan sent coordinador d'Òmnium a Osona, situava els fets "en la lluita del moviment independentista contra el feixisme espanyol -compost per fills de policies i de famílies acomodades- que és el braç opressor de la democràcia espanyola". Davant l'enrenou generat, Ventura, que va ser condemnat per la seva participació en l'assassinat, va presentar la dimisió de les seves responsabilitats a l'entitat Òmnium Cultural, que per la seva banda i a través d'un comunicat, insistia que la notícia pretenia "perjudicar" els seus interessos i que l'implicat plegava per poder-se defensar de les "mentides i calúmnies" del rotatiu, que titulava la seva peça, "un  líder d'Òmnium va assassinar un jove en defensa de Catalunya envers Espanya". Aquell escrit resava, "Òmnium considera que la notícia de ‘La Razón’ pretén perjudicar l’entitat Òmnium Cultural és una entitat amb més de 38.000 socis i milers de voluntaris arreu del país. El conjunt de membres de les juntes de les seus territorials no cobra ni ha cobrat mai diners de l’entitat perquè això contradiu els estatuts. Actualment Òmnium no rep cap subvenció de la Generalitat de Catalunya i es finança amb les quotes que paguen els seus associats. Davant la informació publicada avui pel diari La Razón, David Ventura Aparicio ha dimitit com a vocal de la junta d’Òmnium Osona, per poder-se defensar d’un text que inclou diverses mentides i calúmnies sobre la seva persona. David Ventura Aparicio era un dels 300 membres de les 30 seus territorials d’Òmnium. Publicar informació falsa i vincular Òmnium Cultural a un assassinat és un intent més de fer mal a un actor de la societat civil que treballa pel dret a decidir dels catalans i les catalanes. Òmnium situa la notícia publicada per La Razón en el marc d’una campanya que vol trencar un procés democràtic i pacífic, i impedir així que els catalans decideixin el seu futur polític el proper 9 de novembre. Per això, Òmnium Cultural està estudiant si presenta una querella contra l’esmentat diari".

Avui, Ventura torna a saltar a les planes de l'actualitat via OK Diario; el digital titula així una notícia, "Assassí d'un seguidor de l'Espanyol i exlíder d'Òmnium: així és l'agressor de la dona que treia llaços grocs", identificant la mateixa persona com la responsable d'un atac a una dona que estava retirant a Osona els llaços que reivindiquen l'alliberament dels polítics i líders socials catalans empresonats pel procés. Ok Diario recorda el fet que  Osona, en la seva etapa de seguidor ultra del FC Barcelona, va participar en l'assassinat de Rouquier; posteriorment, també ha estat implicat en altres fets delictius. Ventura, a la seva pàgina de Facebook, defensa la seva acció contra aquesta veïna del seu poble, mare d'un regidor del PSC a Sant Hipòlit de Voltregá, per donar suport al "feixisme espanyolista".