AVUI A POL

GETAFE - ESPANYOL. SABIES QUE...?

15/04/2018
El conjunt madrileny porta dues victòries de lliga enfront de l'Espanyol de manera consecutiva al Coliseum. Els de QSF només han guanyat en una de les seves últimes 15 sortides en Lliga.

La bona ratxa al Coliseum s'ha trenact les últimes dues visites

De dotze visites en Lliga al Coliseum, només hem perdut cuatre vegades, el problema és que la meitat d'elles han estat consecutives, les últimes dues vegades que he trepitjat aquell camp. La bona ratxa es va trencar la 2014-15, quan el Getafe es va avançar amb gols de Sarabia i l'experico Álvaro Vázquez, fent Anaitz Arbilla el gol de l'honor en l'últim minut del matx. Fa dues temporades, la 2015-16, abans del descens a Segona dels azulones, van caure golejats per un dolorós 3-1.

Abans, portàvem 8 desplaçaments a la localitat madrilenya esgarrapant quelcom de positiu: en concret, quatre victòries, dues per 0-1, una per 1-3 i  una altra per 0-2, tres empats a un i un altre sense gols. Així, ens vam endur els 3 punts ara fa la 2006-07, gràcies a un gol de Jonathan Soriano, i la 2007-08, amb un altre de  Raúl Tamudo; la 2008-09, el resultat va ser un 1-1, amb gol d'Iván Alonso, el dia de la seva estrena com a espanyolista, i la 2009-10, es van repetir guarismes gràcies a un gol de Dani Osvaldo que va servir per neutralitzar l'inicial de Manu del Moral. La 2010-11, la victòria va decantar-se del cantó espanyolista per 1-3, els gols blanc-i-blaus marcats per Luis García, Callejón Sergio García. La 2011-12, un Espanyol que es presentava al Coliseum amb esperances europees va acabar havent-se de conformar amb un empat a 1; la 2012-13, l'equip va ser capaç de superar els azulones per 0-2, gols obra de Joan Verdú i Cristhian Stuani; i finalment, la 2013-14, el resultat va ser un empat sense gols entre tots dos conjunts.

L'Espanyol en les seves visites al Coliseum

• 12 partits, 4 victòries, 4 empats i 4 derrotes.
  • 12 gols a favor, i 15 en contra.
  • Última victòria: 21 d'abril de 2013, 0-2.
  • Última derrota: 17 de gener de 2016, 3-1.
  • L'Espanyol ha marcat com a mínim un gol en 9 dels dotze enfrontaments.
  • Per contra, ha encaixat en 68 partits.
  • Millor ratxa de victòries: 2 partits, entre el 20 de desembre de 2006 (0-1) i el 3 de febrer de 2008 (0-1).
  • Millor ratxa sense perdre, 8 partits, entre el 20 de desembre de 2006 (0-1)  i l'1 de març de 2014 (0-0).
  • Pitjor ratxa de derrotes: 2 partits, entre el 22 de setembre de 2004 (1-0) i el 22 de gener de 2006 (5-0), i l'actual, entre el 20 de febrer de 2015 (2-1)  el 17 de gener de 2016 (3-1).

Estadístiques i dades curioses

• El Getafe porta dues derrotes seguides com a local en la Lliga, ambdues sense aconseguir marcar ni un sol gol; no sumen tres des de l'abril de 2016.
  • El conjunt madrileny porta dues victòries de lliga enfront de l'Espanyol de manera consecutiva en el Coliseum. Mai ho va fer en tres ocasions seguides en la màxima categoria.
  • L'Espanyol només ha guanyat en una de les seves últimes 15 sortides en la màxima categoria (7 empats i set derrotes), 0-1 a La Rosaleda davant el Màlaga el gener passat. De fet, el conjunt periquito és l'equip d'aquesta Lliga que menys victòries com a visitant ha aconseguit fora de casa aquesta temporada (1) al costat dels tres equips que ocupen els llocs de descens en la taula classificatòria.
  • El quadre de José Bordalás marca el 23% dels seus gols des de fora de l'àrea (vuit de 35), el percentatge més alt de qualsevol equip en aquesta Lliga.
  • El Getafe ha fallat cinc dels nou llançaments de penal que ha gaudit en la Lliga aquesta temporada, més que qualsevol altre equip. De fet, aquesta és la temporada en la qual l'equip azulón ha fallat més penals en La Lliga (cinc) després de la 2008-09 (sis de 12).
  • Jorge Molina és el jugador que més penals ha provocat en les cinc grans lligues d'Europa aquesta temporada (cinc).
  • Gerard Moreno és l'únic jugador de camp que ha disputat tots els minuts en la Lliga aquesta temporada (2.790). El davanter perico suma 288 minuts sense marcar gol en la competició, els mateixosque l'equip.
  • Quique Sánchez Flores no ha guanyat en cap de les seves quatre visites com a entrenador visitant al Coliseum en la Lliga (1 empat i tres derrotes) i només ha pogut empatar en una ocasió (1-1 amb l'Atlético al març de 2011).