AVUI A POL

EL RIVAL. MARCELINO: 'DAVANT L'ESPANYOL, HEM DE TENIR LES ORELLES CAP AMUNT'

06/04/2018
Recorda el partit de la primera volta per avisar del perill dels de QSF, a qui defineix com "un dels millors entrenadors de la Lliga". La seva filosofia: "Entre tots hem de tornar a guanyar, il·lusionar-nos amb guanyar i no cansar-nos de guanyar".

Redacció, 14:30h Si entre l'espanyolisme el sentiment majoritari és el de pessimisme i desencís, entre el valencianisme tot és alegria, fins i tot, eufòria; i és que després d'uns anys de travessia pel desert, i de la mà de Marcelino García Toral, un entrenador que va ser rebut amb reticència pel seu passat groguet convertit en un temps rècord en heroi de l'exigent afició taronja, s'han convertit en un dels equips més en forma de la Lliga, i tenen a prop el tornar a disputar la màxima competició europea. L'asturià, en la prèvia de la visita de l'Espanyol i després d'una sessió de portes obertes a Paterna on ha viscut un bany de multituds, ha destacat aquest bon ambient amb l'afició: "Hem aconseguit quelcom molt maco, crec que entre tots deuríem intentar mantenir-ho. Això és important perquè un club com el València s'afermi en aquesta quarta posició. I és una labor conjunta de tots: afició, mitjans de comunicació i professionals. Quan hi ha unió és més fàcil aconseguir els objectius, en el futbol els resultats desuneixen, però cert és que quan hi ha un corrent positiu és més fàcil que els resultats es produeixin. Hem d'intentar entre tots tornar a guanyar, il·lusionar-nos amb guanyar, no cansar-nos de guanyar, voler guanyar, aquesta és la mentalitat que hem de tenir tots al València si és possible, que ens ajudi a això".

F

Si guanyen diumenge, arribaran als 65 punts, rècord en la carrera de l'asturià; qüestionat per si aquesta és la seva millor temporada, ha reflexionat, "no sabria dir-te. Amb tota la humilitat, crec que en tota la meva experiència com a entrenador he acabat orgullós del realitzat. En bastants experiències hem superat els objectius inicials i sóc més partidari d'analitzar el context general i el lloc que una xifra numèrica de punts sumats en una competició. En el treball de qualsevol entrenador sempre els màxims responsables són els jugadors i he tingut la sort de tenir una grandíssima plantilla a nivell humà i professional que, amb el seu continu compromís, ens han col·locat en una situació òptima, potser inesperada, i que en el meu cas hauria signat a principi". 

Després de xifrar en "un 99% de possibilitats" el seguir la propera temporada a Mestalla, s'ha referit a l'Espanyol, i si donades les circumstàncies es pot considerar un partit trampa: "No podia qualificar-ho de parany, però li donem moltíssima importància i és d'una gran dificultat. Conec a Quique, em sembla un dels millors entrenadors de LaLiga, el seu equip està organitzat, té potencial ofensiu, és l'únic equip que va guanyar al Barça en partit oficial al costat del Madrid en la Supercopa. Ja en el partit de la primera volta, en el primer temps van ser superiors a nosaltres i, per tant, hem de tenir les orelles cap amunt. Ens il·lusiona guanyar, volem oferir a la nostra afició un altre bonic espectacle, li demanem ajuda perquè la unió entre equip i afició volem mantenir-la i intentar guanyar. Qualsevol victòria ens confirma al quart lloc, a més veurem de reüll l'enfrontament directe entre Madrid i Atlético".