AVUI A POL

GRANERO: 'SOU MASSA PESSIMISTES'

06/04/2018
El migcampista, sorprès davant el to de les preguntes d'avui en sala de premsa, insisteix que malgrat l'equip no està on li agradaria, "no hem de ser pessimistes pensant que no hem fet res en tot l'any".

CE Dani Jarque, 13:15h El fet que Quique Sánchez Flores hagi decidit obrir els entrenaments ha permès veure com des de l'empat contra l'Alavés, el tècnic s'ha mostrat especialment intens en les sessions que estan tenint lloc a la Ciutat Esportiva Dani Jarque; a banda de protagonitzar una comentada xerrada -o més aviat, un monòleg, ja que va ser només ell qui va prendre la paraula al llarg de 20 minuts de discurs- alliçonant els seus homes, aquests dies ha treballat de manera força acurada la visita a Mestalla, on camp especial per a ell, tant a nivell professional com personal. Ahir mateix, el preparador espanyolista va centrar-se en com poder contrarestar la pressió del conjunt taronja, disposant 11 barreres sobre la gespa, simulant diverses accions ofensives del conjunt de Marcelino per veure com responien els seus en tasques de contenció. Aturar la temible maquinària atacant dels taronja serà tot un repte per al conjunt blanc-i-blau, que aspira a poder tornar el somriure a la pesarosa afició blanc-i-blava esgarrapant quelcom de positiu a l'estadi d'un dels conjunts més en forma de tota la Primera divisió.

Si demà podrem escoltar les reflexions del tècnic perico en la prèvia d'aquest encontre, avui ha estat el torn per un d'aquests futbolistes de discurs pausat i reflexiu més amant dels llibres que no de malbaratar el temps a les xarxes socials, i als quals sempre val la pena escoltar; es tracta d'Esteban Granero, llicenciat en psicologia que avui ens ha obsequiat amb una sessió d'autèntica teràpia. El madrileny s'ha mostrat força positiu destacant que "arribem bé a final de temporada, hem treballat bé físicament durant tota la temporada. Avui dia es mesura tot i hem corregut molt i corregut bé".

L'equip durant tot l'any, s'ha vist penalitzat pel fet d'haver tingut poc encert cara a porta, quelcom que admet: "Hem fet menys gols dels que ens agradaria. Amb més gols el salt a nivell de visibilitat o classificació seria gran. Els que no som davanters hem d'assumir una responsabilitat que és participar en la tasca de marcar gols. És un tema complex, no és fàcil de fer una lectura en sala de premsa. Però treballem molts aspectes que tenen a veure amb el gol a nivell tàctic i de finalització. També hi ah el factor psicòlogic, les inèrcies. Esperem que canvïi en els propers partits, però anem amb la conscinència tranquil·la perquè el treball que estem fent va encamint a això".

Per l'ex de la Real, hi ha temps per canviar la percepció existent sobre la situació de l'equip:  "Hi ha vuit partits i hi ha temps per intentar guanyar i créixer, volem guanyar el màxim de partits possibles anant setmana a setmana, al final estarem on mereixem i a partir d'aquí farem l'anàlisi. Optimistes sí que som, pensem que podem acabar amb algunes victòries l'any que ens permetin escalar i aconseguir una posició que ens doni més confiança per començar el següent any. Sabem que per l'afició no és igual acabar 9 que 11. Som absolutament optimistes, cap jugador ni tècnic és pessimista en aquest sentit".

El que ha faltat en qualsevol cas és sobretot, regularitat i encadenar una sèries de partits amb triomf: "És molt complicat, no és senzill, competim contra equips que busquen el mateix que nosaltres;  guanyar dos o tres partits seguits hagués ajudat però és complicat, però no hem de ser pessimistes pensant que no hem fet res en tot l'any, hem guanyat partit importants i no hem patit en tot l'any. Hem treballat però el rival també competeix i per un motiu o un altre no hem pogut encadenar la ratxa que hagués donat l'impuls; però l'equip s'ha superat i rebel·lat i cal tenir-ho en compte".

El migcampista espera poder rascar quelcom de positiu d'un cap com Mestalla, complicat com pocs:  "Serà un partit interessant; enguany estan generant situacions de molta seguretat i confiança, han trobat el seu estil i se'ls veu segurs, amb un tècnic amb les coses clares. Coneixem bé el rival, estem preparant el partit amb molta intensitat i amb la previsió que serà un partit dir però que tindrem opcions de guanyar. Hem demostrat aquest any que els equips  gras se'ns donen força bé i competim contra ells, intentarem guanyar i seria donar un cop sobre la taula. D'un any a l'altre canvien molt les coses, només cal veure'ls a ells, si fem les coses com estem preparant-les podem guanyar allà". En qualsevol cas, no vol que hi hagi la percepció que un bon resultat ajudaria a maquillar el curs; davant aquesta pregunta, ha reblat als periodistes presents:  "Sou massa pessimistes, totes les preguntes ho són... és cert que no estem on ens agradaria estar, no és perquè s'hagi treballat menys del que calia o haguem deixat una gota de suor, al contrari, hem treballat molt però no hem aconseguit estar on volem. Som optimistes per canviar-ho, el que volem és fer les coses més bé que malament".

I ha aclarit en insistir-li si aquest to de negativitat  no es correspon al fet que la passada temporada havia deixat unes expectatives que no s'han complert i ha mancat autocrítica a nivell intern, que "ser positiu no significa que no tinguis autocrítica. Més autocrítica que nosaltres no té ningú. Per arribar a l'Espanyol necessites tenir aquesta personalitat. Els esportistes d'elit no emmalalteixen d'autocrítica perquè és fonamental per arribar on han arribat. Autocrítica màxima i molts dels bons resultats i bones coses que han passat aquest any són gràcies a aquesta autocrítica. Estem fent tot per canviar el que no els agrada als aficionats. No hi ha cap company que no es mori per complir les expectatives de tots els pericos".

Amb l'arribada de Quique Sánchez Flores va dit trobava un equip que necessitava creure en ell mateix; aquesta temporada que han tornat els dubtes, com ho viu el vestidor?:  "El que m'expliquen els companys és que la situació és diferent i abans estaven pitjor; estem per sota d'on ens agradaria estar, això pot generar en alguns partits o situacions que falti seguretat i fluïdesa, que necessitem situacions d'inèrcia positiva que estant cinc llocs per sobre no necessitaríem. Com ho vivim? Conscients que podem canviar-ho treballant durant la setmana, el treball és el màxim, el tècnic ens motiva per tenir més seguretat i el cap de setmana provem d'aplicar-ho. Com diumenge, que serà un partit de personalitat, on els futbolistes haurem de reaccionar. L'anàlisi no és què ha passat fins a sinó què ens trobarem diumenge. Són situacions de futbol de màxim nivell, en camps com el del València et trobes davant situacions de màxima intensitat on has de tenir personalitat per aturar la pilota i prendre bones decisions".

A nivell personal, considera que "estic participant bastant i això ens permet tenir més confiança. M'està permetent créixer com jugador".