AVUI A POL

LARDÍN DESCARTA AL DÉPOR

06/04/2018
La primera missió del director esportiu, la reunió on QSF on el tècnic ha de manifestar-se sobre el seu futur. Alguns dels homes que agraden cas que marxi com Mendilibar, Bordalás i Garitano mediten si seguir als seus clubs o canviar d'aires.

Redacció, 7:30h Abans de prendre decisions de pes pel que fa a la composició de la plantilla, cal afrontar el tema de la banqueta. En les properes setmanes tindrà lloc la reunió que al seu dia us vam avançar entre Quique Sánchez Flores i el director esportiu Jordi Lardín, en que el madrileny haurà de manifestar quins plans te cara a la propera temporada, si seguir a la banqueta, o acabar un any abans del previst el seu vincle contractual. Hi havia un altre tema que afegia incògnites en aquesta reunió, la situació del director esportiu espanyolista, que segons es va publicar, estava en un lloc preferent en la llista de candidats del Dépor per ocupar aquest càrrec. Finalment, i segons el mitjà que va difondre aquesta notícia, SPORT, Lardín hauria descartat la possibilitat de dirigir la nova estructura esportiva del conjunt gallec, càrrec pel qual sona ara Carmelo del Pozo. Lardín, que te contracte amb l'Espanyol fins al 2020, te intenció de seguir amb les seves actuals funcions i participar en la construcció del projecte 2018-19.

Com s'ha apuntat, el primer pas és decidir el futur de la banqueta, en funció de la resposta  de Sánchez Flores. Si el tècnic madrileny decideix quedar-se, es respectarà la seva voluntat, i si obre les portes a la seva sortida, la prioritat serà tancar un nou  inquilí per la banqueta. Tot i que se segueix pendent de la decisio de Quique, el club es mou pensant en la propera temporada treballant amb un perfil clar pel que fa al possible substitut: un tècnic amb experiència recent a la Lliga, que amb poc pressupost hagi tinguts èxits, i que tingui aspiracions de crèixer-; un dels que agrada és Pablo Machín, que està signant una gran temporada amb el Girona, però com us vam explicar ahir a PericosOnline, el fet que existeixi una clàusula que hauria d'abonar-se per tallar el seu contracte amb l'entitat de Montilivi entra amb conflicte amb el desig de l'Espanyol d'abaixar el cost del cos tècnic. Malgrat hauria estat ofert, hores d'ara hi ha tres o quatre preferències que podrien ser prioritat abans que la seva.

Altres candidats que han sonat són Rubi, de l'Huesca; Mendilibar, de l'Eibar, que malgrat segueix sense destapar les seves cartes, ahir mateix admetia que les converses per continuar al seu actual club ja han començat: "Estem parlant. Si arriba el moment de signar ja se sabrà, però de moment cal esperar"; també està sospesant seguir en aquest cas al Getafe és Bordalás, que fa només uns dies, en la prèvia del partit enfront del Betis, es mostrava reservat sobre la seva possible renovació: "Estem en això, no puc dir res més".

Un altre dels homes que agrada, Asier Garitano, parlava ahir de la seva situació; el tècnic del Leganés deixava la seva continuitat, que molts donaven per feta, en l'aire: són molts els clubs que s'han fixat en ell, i ell te clar que només es plantejaria quedar-se si el club madrileny es reforça per pujar els seus objectius: "Sempre cal anar a més; ser valents en la presa de decisions. Haurem de ser millors la propera temporada, i veurem si el club vol.  Cal preguntar-li a ells. El tema econòmic no és el més important, ho és l'esportiu, no em serveix tenir un bon contracte. Vull més, Quedar-me per quedar-me, no vull. Vull millorar en punts, en jugaors, estci aquí per treballar, I si em volen explicar el que volen fer amb el Leganés la propera temporada, fenomenal. Si no estic convençut amb el que hi ha, no ho acceptaré, per molt que em facin un bon contracte".