AVUI A POL

UN DIFÍCIL REPTE AMB MOLTES DECISIONS A PRENDRE

06/04/2018
S'haurà de confeccionar una plantilla competitiva amb poc marge de maniobra i amb sortides necessàries per trobar un equilibri econòmic i esportiu. Es vol que sigui curta, amb menys fitxes ocupades.

Redacció, 7:30h Amb la temporada esportivament parlant virtualment finiquitada a manca de vuit jornades, ja que l'objectiu d'entrar en el Top 10 marcat fa un parell de dies per Óscar Duarte difícilment pot engrescar ningú, l'atenció de l'espanyolisme es centra en la construcció del nou projecte. Hi ha molts dubtes que planen aquests dies en l'entorn: seran capaços des dels despatxos de bastir un projecte il·lusionant que serveixi per evitar la temuda sagnia de socis? S'evitarà la fugida dels pals de paller de l'actual plantilla? Com es resoldrà el tema de la gran venda prevista en el full de ruta de l'entitat? Quin serà l'ocupant de la banqueta?

L'estiu es preveu, com ja ha passat els últims anys, mogut a les oficines del club, ja que s'han d'executar un seguit de directrius de les quals ja se n'ha anat informant en les darreres setmanes, una de les quals és reduir la massa salarial del primer equip, que està ja al límit, i retallar la nòmina d'efectius. Segons L'Esportiu, que avui repassa les línies mestres d'actuació, es vol una plantilla curta, amb un màxim de 21 o 22 jugadors, completant-la futbolistes del filial que poden ajudar però sense necessitat de tenir fitxa del filial. Puado, Pipa i Álex López haurien de pujar enguany al primer equip, però està per veure si se'ls dóna dorsal o se'ls busca una cessió. Caldrà veure si ocupen plaça o bé se'ls troba una sortida en forma de cessió.

Així parlava recentment Perarnau de la situació del primer equip 

Evidentment, per conjuminar el tenir aquesta plantilla curta i alhora fer algun fitxatge que elevi el nivell fent que quadrin els números caldrà rebaixar nòmines i donar sortida a alguns futbolistes: ara mateix, hi ha 23 en nòmina, cinc que acaben contracte,  Pau López, Jairo Morillas, Carlos Sánchez, Sergio Sánchez i Sergio García, i només podria quedar-se aquest darrer; Pau fitxarà pel Betis, no es compta amb el de Gilena; com ja us vam explicar, el club només faria un lloc a "La Roca" cas d'aconseguir la carta de llibertat, quelcom altament improbable donat que la Fiore vol aprofitar l'aparador del mercat per posar-ho a subhasta partint d'uns tres quilos; el mataroní negocia de fa setmanes la seva tornada al Málaga; mentre que al davanter del Bon Pastor podrien oferir-li un any més, està per veure en quines condicions econòmiques.

No seran aquestes en principi les úniques sortides: com s'ha  estat explicant, el problema del límit salarial, que va frustrar els plans de planificació i mercat el passat estiu, amenaça amb agreujar-se aquesta propera finestra donat que es van signar contractes progressius i les nòmines d'alguns futbolistes són inassumibles: per començar, tornaran Roberto i Hernán Pérez, cedits enguany a Málaga i Alavés; el sou del primer no ha estat comptabilitazt enguany a la bossa salarail, així com tampoc part del segon, i sembla lògic que se'ls busqui una sortida. En el cas del paraguaià, existeix l'agreujant que la compra dels seus drets per part de l'entitat es va prorratejar en la seva nòmina, el que dificulta enormement trobar un equip disposat a fer-se càrrec del seu sou. Després hi ha homes com Jurado, que com apunta L'Esportiu, passarà a ser el segon futbolista més car de la plantilla, darrere de Diego López. En suma, caldrà veure com es soluciona el tema de les sortides per trobar aquest equilibri entre el desig de bastir un equip competitiu i equilibrar uns números que ara mateix no acaben de quadrar.