AVUI A POL

GRADA CANITO: BAQUÉ CONFIA EN ARRIBAR A UNA SOLUCIÓ PERÒ AVISA QUE SI EL CLUB MANTÉ LA MATEIXA POSTURA 'EMPRENDREM LES ACCIONS OPORTUNES'

05/04/2018
Si no s'arriba a una solució en el conflicte amb la grada d'animació abans del proper partit a casa, hi haurà mesures per defensar els drets dels socis afectats i també accions de protesta.

Redacció, 14:45h Aprofitant la presència d'Arnau Baque en els estudis del nostre programa, i com a representant institucionals de la Grada Canito, hem volgut saber en quin punt es troba el conflicte existent entre el club i el principal focus d'animació de l'estadi, després que diumenge passat la seguretat del club impedís l'accés al seu sector a un important número de membres del col·lectiu que no han volgut cedir les seves dades personals per tal de ser incloses en un arxiu policial.  Recordem que els afectats defensen que aquesta directriu no estava inclosa en els pactes amb els quals es va arribar amb l'entitat ara fa uns mesos, i que de fet aleshores i com a requeriment per formar part de la grada d'animació ja havien de demostrar no tenir cap mena d'antecedent.

Baqué, després que el club, consultat per PericosOnline, mostrés el passat dimarts la seva predisposició a solucionar el tema abans de la disputa del proper partit a casa -el primer equip te dos compromisos seguits a domicili, el que dóna marge per arribar a una entesa-, ha explicat que "novetat com a tal per part del club no hi ha hagut cap, ni els interlocutors de la Grada Canito que el club comenta internament ni jo hem rebut cap ínput en aquest sentit. Hem decidit posar a disposició de les persones que van cedir les grades sentint-se pressionats o sense coneixement de causa, un formulari per revocar-ho emparats en la llei de protecció de dades".

En qualsevol cas, encara confia que s'arribi a un acord entre les parts: "Estem condemnats a entendre'ns, perquè és una situació perjudicial per a tothom, pel club i pels nois, i relativament absurda: el club ha de vetllar pr facilitar que la gent pugui animar a l'equip, i la gent que ha pagat un carnet l'ha de gaudir. Hem de trobar una solució sí o sí".

En qualsevol cas, si no s'arriba a una solució abans del proper partit a casa, el d'aquí dues jornades enfront de l'Eibar, ha avisat:  "Si es dóna la mateixa situació i el club manté la mateixa postura emprendrem les accions oportunes, legals o administratives, amb Mossos o amb qui per toqui, per defensar els drets dels socis de la Grada Canito. Si es preveu alguna acció de protesta? Si la situació continua així, sí; la gent està encesa i amb raó, hi ha un clima de molta indignació que estem provant de canalitzar de manera productiva i positiva, la gent vol protestar a l'estadi o on sigui, però estem a temps de reconduir-ho i que quedi en un fet aïllat. Tothom ha de tenir el dret a animar lliurament i l'equip ho necessita, tot són interessos conjugables. Sóc positiu en que arribi una solució, però si no tinc alternatives pensades per si se n'arriba en aquella tesitura".

A banda d'escoltar l'Arnau al nostre programa de ràdio,  també hem volgut parlar amb ell d'altres temes en l'habitual trobada amb personatges destacats de l'entorn perico que fem d ela mà d'Estrella DAMM. L'excandidat a la presidència del club fa una valoració negativa del curs esportiu, en sintonia amb el que pena la majoria de l'espanyolisme:  "Ha estat una temporada que només es pot titllar de decebedora, amb un equip que tots pensàvem que aspiraríem almenys a igualar la temporada anterior i jugar per objectius propers a Europa i no ha estat així. Hem aconseguit tres victòries importants davant els equips d'a dalt però amb els de la nostra Lliga hem fallat". Pel que fa al futur de la banqueta i de QSF, considera que acaba una etapa: "Crec que no continuarà, malgrat te un any de contracte entenc que el club i ell arribaran a un acord econòmic i acabaran amb aquest matrimoni que ja fa un temps que està mal avingut". Un altre tema que ha enterbolit l'ambient ha estat la cas Pau López:  "Ha estat una gestió que s'arrossega des de que va marxar al Tottenham sense renovar, d'aquí neix el pecat original. Desencertat per part del club i ell tampoc ho ha gestionat massa bé sobretot els últims mesos, al final la gent expressa el seu descontentament i no se la pot jutjar per això, si consideren que ha estat una traïció  per molt que els jugadors van i venen s'ha de respectar".

L'Arnau és un dels màxims responsables de la iniciativa de la recuperació de les seccions històriques, que fa unes setmanes va complir el seu primer aniversari; l'advocat en fa un balanç positiu:  "Estem molt contents, pel que fa a l'hoquei ens queden sis punts matemàtic per pujar a Primera catalana; el volei no ha anat tan bé tot i que els resultats en la segona fase sí són bons, 420 socis, molta tirada mediàtica i la gent molt contenta, perspectiva d'ampliar els equips existents i ampliar seccions, pot considerar-se un primer any exitós".