AVUI A POL

POR A UNA DAVALLADA EN EL NÚMERO DE SOCIS

05/04/2018
El club, que està molt lluny de les previsions fetes amb l'arribada de Rastar, tem que després d'uns anys de tendència a l'alça la propera campanya baixi el número d'abonats. La mala temporada i l'estancament del projecte afavoreixen la desafecció.

Redacció, 7:30h Ahir, en l'enquesta que cada dia plantegem al nostre compte de twitter, preguntàvem si el soci perico, davant l'actual stuació esportiva i social, es plantejava no renovar el seu carnet; d'una mostra de gairebé 400 votants, un 50% va deixar clar que en cap cas renunciaria, però un elevat 34% per cent admetia que s'ho estava repensant, mentre que un altre 13% admetia que  havia decidit no renovar.  Més enllà del que demostri aquesta petita enquesta, el cert és que al si del club hi ha preocupació davant la possibilitat que després de tres anys augmentant el número de socis, cara a la propera temporada hi hagi una reculada en el número d'abonats. 

Ahir al nostre "Combat del Segle" es va posar sobre la taula el tema de la temida davallada en el número de socis; alguns no renovarien per cansament, i altres, com a mida reivindicativa davant l'actual situació de l'entitat 

Ara fa unes setmanes, poc abans d'acabar la campanay d'abonats de la segona volta, anomenada "Futbol lliure", la xifra d'abonats estava en 28.702, el que suposava un increment respecte a les xifres en que es va comçar el curs, 27.308 abonats. Es quedava doncs a fregar d'una xifra emblemàtica, els 29.000, que fa moltíssimes temporades que no s'aconsegueix, però hores d'ara, les previsions són poc optimistes. Segons apunta AS, al club preveuen que la propera campanya el número s'abonats estaria per sota d'aquests 27.308 afeccionats. Si es confirmen les previsions negatives, significaria trencar un tendencia de lleuger creixement que es va iniciar la temporada 2014-15, quan es van aconseguir 25.492 socis; la seguent temporada, la 2015-16, la xifra creixeria fins els 25.537, però va ser amb l'arribada de Chen Yansheng quan es va fer un salt important, arribant als 27.216 socis. Fins i tot en la campanya de la segona volta es va aconseguir superar la barrera dels 28.000. Ara, però, la decebedora temporada de l'equip, que quedarà un any més sense anar a Europa, acompanyada per l'aturada en el projecte Rastar, que es tem pugui comprometre els plans d'inversió en la plantilla, fa témer que la corba que en els últims anys havia estat moderadament ascendent faci una inflexió. 

Hi ha molts factors que poden incidir en els resultats de la propera campanya, que es farà pública al juny: quin sabor de boca deixi l'equip en aquests partits que resten fins a la finalització del curs, el futur de la banqueta, la confecció de la plantilla tant pel que fa a l repte de conservar la columna vertebral com per fer fitxatges il·lusionants -tasca complicada davant la voluntat de Rastar de no fer cap aportació extra per anar al mercar ja que volen que el club sigui autosuficent-. En qualsevol cas, ara com ara sembla materialment impossible acomplir l'objectiu marcat fa un parell d'anys des de la mateixa entitat d'arribar al 2020 amb una xifra de 45.000 socis, 35.000 d'ells abonats.

Foto David Ramos/Getty Image