AVUI A POL

PROJECTE ESGOTAT

03/04/2018
Sense res pel que lluitar a nivell esportiu arriba el moment de les grans decisions; el futur de la banqueta, una de les incògnites a resoldre en les properes setmanes. La grada es pronuncia: el tècnic va haver de sentir el "¡Quique vete ya!" per 3er cop

Redacció, 7:30h Després de superar amb solvència i desplegant un dels millors jocs de la temporada a la Real Sociedad, la jornada 28, l'espanyolisme tornava a il3lusionar-se amb la possibilitat de presentar candidatura a Europa; un objectiu que semblava a l'abast si en els immediats encontres, en especial el del Betis, un hipotètic rival directe  en aquesta lluita, els de Quique Sánchez Flores donaven la cara. Totes les esperances se'n van anar en orris amb el naufragi dels blanc-i-blaus davant del Betis, i des d'aquell moment, l'objectiu va tornar a quedar limitat a un gens engrescador top 10 que ara mateix, després dels resultats de la jornada, queda a quatre punts. Des del vestidor es va prometre que l'equip no baixaria els braços i no es deixaria anar, però el cert és que l'espectacle que es va veure davant l'Alavés, un equip que venia en la pitjor ratxa de l'època Abelardo amb tres derrotes seguides, va ser molt poc engrescador, i demostra que l'estancament del projecte és un fet. Les dades comparatives després d'aconseguir només dos triomfs en les últimes deu jornades i respecte al passat curs ho diuen tot: l'equip suma set punts menys que en acabar la jornada 30 de la 2016-17 (43 per 36), sent el balanç de vuit victòries, 12 empats i deu derrotes (11, 10 i 9 l'anterior temporada); es porten 26 gols a favor, 16 menys que l'anterior curs (42), mentre que s'han encaixat 37 (5 menys en aquest cas, una de les poques notes positives). A nivell de classificació, s'està 4 punts per sota (l'equip és 13è, mentre que aleshores estava en 9ª posició); si aleshores tenia la 7ª plaça a només a sis punts -els que el separaven de la Real Sociedad, que tenia 49-, ara està a 10.

QSF evitava pronunciar-se clarament sobre la seva situació després del partit de diumenge passat 

Evidentment,  davant aquest escenari i amb vuit jornades encara per davant, se'ns farà molt llarg el camí fins al final de la competició i ben probablement, d'un projecte que està en la via morta; l'espanyolisme, a banda de mostrar en l'últim partit va mostrar el seu descontentament amb alguns jugadors, en concret amb Pau López, per tot el que ha envoltat la seva marxa al Betis, es va centrar en la crítica a la figura de Quique Sánchez Flores, a qui es fa responsable de l'actual situació esportiva. Amb moltes setmanes per davant per parlar de temes que no són estrictament esportius, el principal passa pel futur de Sánchez Flores; obertament qüestionat per l'afició, que per tercer cop al llarg del curs va demanar el seu cap amb el recorrent "¡Quique vete ya!",   va parlar en sala de premsa del fet de tornar-se a veure directament assenyalat:  "Entenem que els afeccionats no estiguin contents amb la temporada. Nosaltres estem en pau, perquè creiem que treballem el suficient,que tenim molta dedicació. Els nois s'entrenen i s'esforcen i entenem que la professió la defensem dignament dignament. Després si agradem o no agradem, respectem als afeccionats".  El madrileny haurà de palesar davant els responsables esportius blanc-i-blaus en la reunió que al seu dia us vam avançar i que tindrà lloc al llarg d'aquest mes d'abril quines són les seves intencions, si complir la tercera temporada de contracte o acaba optant per alguna altra via. De la resposta de Quique en depèn si intensificar els sondejos que s'han dut a terme amb altres tècnics, i també avançar en la confecció de la propera plantilla, tot i que en el pla mestre de Perarnau el pes de l'entrenador, sigui Quique o sigui un altre, el pes en les decisions serà menor que el dels últims mercats. Malgrat el mutisme de l'entrenador, la decepció que arrossega des de l'estiu en considerar que el projecte no es correspon amb el promès en tant que no hi ha hagut la inversió necessària perquè l'equip lluités des del començament per l'objectiu europeu, tot apunta a que el vincle es trencarà, però resta un tema clau: decidir en quins termes es produeix la separació, si amistosament o no. En qualsevol cas, ja ha quedat apuntat de manera clara el perfil del possible successor de l'ex del Watford: un tècnic amb experiència a Primera, a poder ser en aquesta mateixa temporada i que amb poc hagi fet molt, i amb ganes de créixer professionalment al costat de l'Espanyol.