AVUI A POL

L'ESPANYOL, EL SISÈ PER LA CUA EN LA LLIGA DE LA RENDIBILITAT

28/03/2018
Els quatre primers equips en aquesta lliga virtual en funció de la classificació i els pressupostos són Girona, Getafe, Eibar i Leganés, que tènen tècnics del perfil que agrada al club: haver aconseguit molt amb poc.

Redacció, 7:30h Tot i que al llarg de tot l'any  Quique Sánchez Flores havia parlat i molt de l'argument del pressupost a l'hora de definir objectius -al desembre, havia recordat, "tenim el 10è pressupost de LaLiga, estem en una lliga del setè al 15è i aquí ens mourem", va variar el seu discurs abans de la visita al camp del Betis; així, en ser qüestionat per quin era 'objectiu real de l'equip, va dir: "Tirar cap a dalt i això fins a on arribem, no tenim un objectiu únic. Cal arribar al màxim que puguem. No és tan important ja el pressupost en LaLiga, o què vam fer la temporada passada, importa la realitat i cal tirar per a dalt. Aquesta és la mentalitat que tenim, ser competitius i a veure fins a on arribem".

Em qualsevol cass, resulta un exercici interessant veure quin és a manca de 9 jornades per a la finalització del campionat la diferència entre les posicions que ocupen els diferents equips de Primera en relació al seu pressupost, és a dir, la que ve marcada per la rendibilitat. Segons les dades de Mundo Deportivo, aquesta taula virtual la lidera el Girona, que amb el pressupost més baicx de la categoria, 44,5 milions d'euros, és serà, el que suposa 13 llocs per sobre del que indicara el pressupost. El segon lloc en rendibilitat el comparteixen Getafe i Eibar, el primer pujant a la 9ª plaça amb el 17è pressupost, i el segon és 11è amb el 19è més baix de tota la categoria, i el tercer és el Leganés. Curiosament, tots tres, com el Girona amb Machín, tenen a la seva banqueta tècnics que agraden als despatxos espanyolistes, Asier Garitano, Bordalás i Garitano, i que segons les dades abans explicades compleixen a la perfecció amb un dels punts del perfil que es busca si finalment Sánchez Flores acaba deixant la banqueta: haver aconseguit molt amb molt poc. A la cua d'aquesta classificació virtual està la UDLP, vuit llocs per sota del que caldria esperar en funció del pressupost, els mateixos que perd la Real Sociedad. Athletic i Málaga, dues de les decepcions de la present temporada, haurien d'estar set llocs per sobre de la posició que ocupen a dia d'avui. I L'Espanyol? Segons les dades és l'11è major pressupost de la categoria, i ara mateix és 14è, pel que està tres llocs per sota pel que fa a pressupot, el que el fa ser el sisè equip per la cua en aquesta classificació de la rendibilitat.