AVUI A POL

AARÓN I GERARD, ELS MÉS COTITZATS

28/03/2018
Només cinc futbolistes de l'actual plantilla superen els quatre milions d'euros pel que fa a valor de mercat; segons Transfermarket, són més els jugadors que han perdut valor que no els que s'han revalorat.

Redacció, 7:30h Ahir, a Marc Navarro li preguntaven en sala de prema si considerava que l'actual plantilla estava sent desaprofitada pels plantejaments conservadors de QSF; un plantejament que comparteix un sector ampli de l'entorn, tot i que lògicament el futbolista no podia respondre enfront d'una pregunta tan directa d'una altra manera que negant la major: "No, tenim un gran equip i de vegades les coses no surten com vols, però no considero que estigui desaprofitada".

 

Hi ha fins i tot la sensació que amb l'actual tècnic, alguns futbolistes no és ja que estiguin sent desaprofitats, sinó que estan perdent valor de mercat. Per això, i sabent que a l'estiu cal fer una gran venda, resulta interessant comprovar com està la seva cotització, exercici que plantegen avui els companys d'AS. Prenent com a referència les dades del portal especialitzat Transfermarkt, que acaba d'actualitzar el valor de mercat dels jugadors, els que més han pujat són Aarón Martín i Gerard Moreno, amb una cotització de 20 milions d'euros -el passat estiu, la del lateral, principal candidat a protagonitzar aquest gran traspàs, tenia un valor de 10 quilos, mentre que el davanter figurava amb vuit-. El següent amb major valor de mercat és Sergi Darder, que ascendeix ara mateix a 11 milions -no ha variat respecte al passat estiu-; en breu, quan s'abonin els vuit milions al Lió, es convertirà en el fitxatge més car de la història del club, malgrat hi ha la paradoxa que els seu protagonisme va decididament a menys: en l’últim partit al Villamarín va començar a la banqueta, el que demostra que ha deixat de ser intocable, sent substituït en tres dels set últims partits. Val a dir que és un dels casos que preocupa, ja que no li afavoreix gens la decisió de QSF, que vol que exerceixi un rol semblant al de Koke o Saúl, de fer-lo jugar en banda. Seguint amb el rànquing de cotització, trobem David López (6'5, una xifra molt baixa tenint en compte el seu rendiment) i Pablo Piatti (6 quilos; en el cas de l'argentí, està penalitzat per una temporada molt discreta). Com apunta el diari, aquests són els únics cinc jugadors que passen els quatre milions de valor de mercat.  Curiosament, dels únics cinc homes que s'han revalorat a banda dels dos esmentats, Aaron i Gerard, altres dos, Hermoso i Melendo, no entren actualment en els plans del tècnic, i el cinquè, Pau López, marxarà aqust estiu sense deixar ni un sol euro en caixa; en canvi, els que haurien perdut valor són set.