AVUI A POL

PERARNAU: 'TREBALLEM COM A PERICOS AMB MOLTA DEDICACIÓ PER APROPAR-NOS A L'ESPANYOL QUE TOTS SOMIEM'

26/03/2018
El director general esportiu espanyolista explica el funcionament d'una àrea esportiva que el club vol enfortir i potenciar. "Com a club pensem que tenim una molt bona base de jugadors, sempre oberts a quan hi hagi oportunitats poder millorar-la", destaca

Redacció, 16:30h Els canals oficials de l'entitat han difós una entrevista amb Òscar Perarnau, director general esportiu del club, on aquest parla al voltant de la nova etapa d'una àrea esportiva que segons s'apunta, el club vol enfortir i potenciar. Durant la mateixadetalla els sis àmbits que la integren -Direcció d'Equips Professionals, Secretaria Tècnica, Futbol Femení, Futbol de Base; Escoles i Acadèmies i Serveis Mèdics, que treballen corrdinades per un obejctiu: "Sabem que el progrés del club depèn en gran part de la vessant esportiva, i per aquest motiu treballem com a pericos amb molta dedicació pas a pas per apoprar-nos a l'Espanyol que tots somiem".

Perarnau comença explicant com funciona el que te relació directa amb el primer equip: "Com a club pensem que tenim una molt bona base de jugadors, sempre oberts a quan hi hagi oportunitats poder millorar-la. Estem molt identificats amb el nostre planter, amb una majoria de gent identificada a la casa. Però sobretot hem de buscar que l'afició reconegui l'esforç i compromís que l'equip ha de donar en cada partit, a casa o fora, en adversitats, en qualsevol situació, i d'aquesta manera també créixer buscant progressivament aquest punt d'ambició que ens faci tenir millors resultats".

La Secretaria Tècnica consisteix en "un equip de persones que dona suport al Director Esportiu i el cos tècnic per saber les característiques dels jugadors que s'estiguin avaluant" on constantment es complementa la base de dades; Perarnau posa l'exemple de l'última incorporació, "La Roca" Sánchez, que va permetre trobar de manera ràpida un recnavi davant la baixa inesperada de Javi Fuego.

En el referent a la Base, el missatge clar: "L'Espanyol ha estat i és un club de planter, els que hi hem treballat estem impregnats d'aqiuest ADN, i sabem que des de la competició l'objectiu ha de ser que els jugadors arribin al primer equip. Tot i les dificultats posem les eines que permetin que els jugadors siguin més complets". Al departament hi ha el DOR, el Departament d'Optimització i Rendiment, que lideren els dos coordinadors del Futbol Base, que treballen àrees com el joc, els porters, la psicològica, la condicional, la de captació de jugadors i de jugadores i la d'I+D, que fa que potenciem els jugadors i els equips. Perarnau també explica com funciona la Residència, on es te cura dels desenvolupament esportiu i humà dels futbolistes.

Pel que fa al Femení, el director general esportiu  insisteix que se li dóna al departament la màxima importància, com ho demostra el fet d'haver-lo dotat de les eines que permetin recuperar la importància que històricament ha tingut. En línia amb la voluntat de potenciar la marca Espanyol treballen les diferents Escoles i Acadèmies, tant l'Escola pròpia existent a la Dani Jarque, com les existents arreu de tota Espanya i també a l'estranger, que ha de ser clau tant per a la captació de nous talents en mercats emergents com per a la internacionalització de l'entitat. També s'inclouen els Serveis Mèdics, que tenen al seu càrrec garantir la cura de tots els jugadors de la casa, des de la Base fins al primer equip professional.