AVUI A POL

SORTIDES CLAU A L'ESTIU

26/03/2018
Superat ja el límit salarial, el club haurà de fer mans i mànigues per fer una plantilla més competitiva. La famosa gran venda i desfer-se d'alguns homes amb sous elevats, bàsic; aquests són alguns dels noms que estaran sobre la taula.

Redacció, 7:30h Ahir llegíem a La Vanguardia com, a dia d'avui, si comencés la Lliga, el club hauria de deixar sense fitxa un o dos jugadors per complir els paràmetres del fair play financer, ja que segons el càlcul fet per l'entitat a poc més d'un mes per la presentació del pressupost estimat amb el que la competició fixa els límits salarials de cada plantilla, ja s'està per sobre del sostre d'obligat compliment. Una situació que encara podria empitjorar més en funció de la classificació final de l'equip o el número de socis que s'aconsegueixi amb la campanya d'abonaments del juny -l'ideal seria superar els 30.000, objectiu vista la situació una mica llunyà-. Un fet preocupant davant el qual el nou director general de l'entitat, Roger Guasch, que ja ha mantingut diferents reunions amb Òscar Perarnau per abordar aquesta delicada qüestió, a banda d'altres mesures i malgrat no te cap responsabilitat esportiva, haurà de fer complir unes normes estrictes pel que fa als futurs reforços, i abans, gestionar la sortida de peces amb un excés de cost salarial.

La sortida de Javi Fuego al gener exemplifica el que pot passar el proper estiu: a banda de suposar un ingrés econòmic, va permetre al club alliberar-se d'una fitxa elevada que va permetre reduir a més massa salarial; i això, malgrat el tècnic el considerava intocable

D'aquesta manera, per mantenir la columna vertebral de la plantilla que es considera intocable -recordem, Diego López, David López, Sergi Darder i Gerard Moreno- les solucions són vàries: d'una banda, tancar aquesta famosa gran venda que a més de suposar una important font d'ingressos equilibraria els salaris, i desfer-se d'un seguit de jugadors amb nòmines molt altes. Quelcom que com va quedar apuntat ahir, no serà senzill ja que les seves fitxes els fan poc atractius en el mercat -les renovacions i els contractes progressius d'alguns jugadors són una handicap en aquest sentit-. L'Esportiu s'aventura a apuntar alguns noms de futbolistes queestarien en la rampa de llançament: dos són relativaments clars, Roberto Jiménez i Hernán Pérez, cedits actualment a Málaga i l’Alavés; el paraguairà, amb contractefins al 2021, té prorratejats els drets que va adquirir l'entitat en el seu salari anual, el que és un a dificultat afegida per col·locar-lo. Un altre dels noms que el diari esmenta com a prioritaris és Juan Manuel Jurado: va signar per tres temporades però el seu últim any, la pròxima temporada, serà quan tindrà una fitxa més elevada.