AVUI A POL

EL PARE DE PAU: 'SÓC DE L'ESPANYOL, AVIAT SERÉ DEL BETIS'

26/03/2018
Diaca del municipi d'Amer, una indiscreció confirma que el seu fill te un acord amb el conjunt andalús. Malgrat tot no estan previstos canvis sota pals. Hem parlat amb Juan Luis Mora del cas Pau i de la figura de Sánchez Flores.

Redacció, 25/3/18, 19:20h (actualització 26/3/18, 14:15h) Tot i que el seu agent, Albert Botines, havia afirmat fa uns dies que encara no estava tancat el conjunt amb el conjunt verd-i-blanc i que el futbolista ha evitat pronunciar-se al respecte, la confirmació gairebé definitiva que Pau López marxa al Betis ens ve mitjançant el seu pare, Ignasi López, que en unes declaracions recollides per EFE ha afirmat: "Uns són del Barcelona i uns altres són del Real Madrid, però jo sóc de l'Espanyol i aviat serà del Betis". El progenitor del meta, diaca del municipi d'Amer, a Girona, confirma d'aquesta curiosa manera que el seu fill te un acord amb el conjunt andalús.

Si feu memòria, el pare d'en Pau ja havia saltat a la primera plana de l'actualitat l'any 2015, aleshores exercint com a cap de la policia local de la localitat gironina d'Olot, en multar un cotxe de la Guàrdia Civil estacionat en una zona per als vianants mentre els agents registraven l'ajuntament pel cas de les comissions del tres per cent en el marc de l'operació Petrum sobre el suposat pagament de comissions il·legals a Convergència Democràtica. Aleshores i davant les crítiques que vinculaven aquesta acció a una motivació ideològica ja que no està contemplat multar a vehicles dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en acte de servei -havia estat candidat de Junts pel Sí i en la seva ja esmentada qualitat de diaca permanent ordenat a la catedral de Girona va signar una carta a favor del procés independentista-, es va defensar afirmant, "jo he fet el meu treball i prou".

Del cas Pau hem parlat avui a PericosOnline.ràdio; pel que hem pogut esbrirant, aquesta indiscreció del seu pare no significa que hagin canvis a la porteria; cara al partit davant l'Alavés, Diego López no estarà recuperat i no es contempla que Edu Frías ni Álex Domínguez ocupin la meta enfront del quadre basc. La decisió final en qualsevol cas correspon a Quique Sánchez Flores.

Precisament d'aquesta situació i també del tècnic perico hem parlat amb Juan Luis Mora, un dels herois de la Copa 2000 que va protagonitzar un pols amb Pablo Cavallero, i va estar tres temporades a les ordres de Quique al València -va arribar després de la marxa d'Andrés Palop, com a suplent de Santi Cañizares, tot i que a la llarga el tècnic madrileny va acabar privilegiant Butelle en les seves preferències-. L'exporter, que treballa ara a la secretaria tècnic del Levante, destaca com "l'Espanyol ha d'estar content que te la porteria ben coberta; ha passat una mica de tot, Diego va fer un esforç, no comença la temporada per la lesió i Pau aprofita la situació fent una gran temporada. Són situacions que et trobes al món del futbol; a banda de temes extraesportius com el de la renovació, però coneixent a Quique, és un tècnic d'idees fixes i li agrada poc canviar el seu esquema. Qui juga està content i qui no fotut, però al final, qui surt reforçat és l'equip". Sobre l'actuació dels clubs en situacions com la de Pau i com funcionen els codis interns a nivell de vestidor, ens ha parlat de la seva experiència: "Puc parlar de les dues vessants, em va passar quelcom semblant a l'Oviedo, em van oferir la renovació i no vaig arribar a un acord. Em van dir que era el que hi havia, vaig rebre una trucada i em van dir que no esperés jugar, quelcom que fins a cert punt veig normal havent altres companys als que es poden promocionar. A nivell de club pots entendre que si el jugador no vol renovar si no és totalment imprescindible et pots posar en aquesta tesitura i no promocionar un futbolista que marxarà".

Pel que fa a la figura de Quique Sánchez Flores, al llarg del curs s'ha recuperat a la grada aquell lema que va estar a la grada de Mestalla durant molts partits: "Quique, m'avorreixo"; aquí, com entre l'afició ché, la proposta de joc del tècnic no acaba d'enganxar: "És una persona peculiar, sembla que no pugui tenir les idees clares però te fins al darrer detall de l'equip i el vestidor controlat, i un tècnic en l'elit ha de ser així. Potser és una mica introvertit, de canviar poc la seva filosofia, treballa bé l'aspecte defensiu dels seus equips però aquí el joc no enganxava perquè era poc vistós, basat en el tema tàctic, i quan estàs així i no arriben els resultats es mira a l'entrenador. Però treballa molt bé els seus equips a nivell tàctic. Si marxarà? Ho segueixo des de la distància, són temes extraesportius perquè són converses entre ell i el club, li costa manifestar els seus sentiments però és un professional d'elit".