AVUI A POL

LA DIFICULTAT DE FER REALITAT EL SOMNI DE CHEN

26/03/2018
El president, que des de que va aterrar vol veure un jugador xinès al primer equip, haurà d'esperar; ara la línia de treball és "importar" talents joves d'aquell país perquè madurin a la Dani Jarque.

Redacció, 7:30h Ahir a La Vanguardia també llegíem que el club ja ha completat una xarxa de seguiment de jugadors xinesos que ho converteixen en un dels clubs que millor controlen aquell mercat, encara que ara com ara descarta portar jugadors de la Superlliga, la màxima categoria, i començarà per acostar jugadors amb potencial al seu futbol base. L'objectiu, ja marcat per Chen Yansheng al seu dia amb  aquestes paraules, "seria important per a nosaltres perquè tindríem més projecció a la Xina, on tenim molts interessos, però sé que és difícil”, és el d'aconseguir en el futur futbolistes xinesos per al primer equip.

L'aleshores conseller delegat Ramon Robert parlava al seu dia del desig de Chen de veure un compatriota seu jugant en el prmer equip

Un dels grans inconvenients per fer realitat aquest objectiu és l'elevat cost dels jugadors, i que en d'altres casos costa trobar la qualitat exigible pel futbol espanyol. Vista la situació, l'aposta, com detallen avui diferents mitjans, és buscar talents joves de catorze o quinze anys que destaquin en les categories inferiors del futbol xinès i portar-los a la Ciutat Esportiva on es buscaria potenciar el seu talent  i que n'aprenguis els conceptes tàctics imprescindibles per ser competitius en el futbol europeu. En els propers mesos podria arribar algun jove valor per incorporar-se al futbol de base blanc-i-blau; l'entitat te un professional dedicat a explorar aquell mercat per captar el talent emergent del país, i també hi ha una xarxa amb vuit informadors treballant-hi. En qualsevol cas, la frase que recull L'Esportiu d'una font del club, "és un país que té un futbol encara poc madur i que va trenta anys per darrere de la lliga espanyola", dóna una idea clara de la dificultat del repte.