AVUI A POL

DAVID LÓPEZ: 'ENTENC A LA GENT: SE LI VA VENDRE UN PROJECTE I NO ES COMPLEIX'

24/03/2018
El migcampista, que creu que el club es va precipitar a l'hora d'anunciar els objectius, pensa que a QSF "com a tots, se li va vendre un projecte que al final no s'ha complert del tot però ha anat complint els objectius".

Redacció, 7:30h Tret de gir inesperat en la situació classificatòria, l'Espanyol encadenarà 12 anys sense anar a Europa, la seva pitjor ratxa històrica en aquest apartat; una dada que arriba precisament quan més expectatives s'havien generat entre l'afició blanc-i-blava, que confiava que amb l'arribada de Chen Yansheng i els diners de Rasta es fes un salt de qualitat esperat de fa anys, i que la presència blanc-i-blava en competicions continentals deix´s de ser una excepció per conbvertir-se en habitual.

Sobre aquest fet parla un dels capitans blanc-i-blaus, David López, a AS, que te prou recorregut en el club durant diferents etapes per donar una opinió smb fonament: "He viscut l'Espanyol des de totes les posicions possibles, ja sigui al planter, com a jugador, capità o aficionat. Vaig viure l'època més precària, amb gairebé descensos i retards en els pagaments. De vegades em sorprèn que la gent, encara que puc arribar a entendre-la, no recordi que fa dos anys vam viure tot això: vam poder baixar i desaparèixer. Ha entrat una persona amb diners però la inversió dels quals s'ha frenat. Com a club estem creixent en molts sectors, com els serveis mèdics i altres estructures. Avui dia es parla més d'Europa que de descens. Entenc a la gent perquè se li va vendre que en tres o quatre anys estaríem en Champions o a Europa. Aquest ha de ser l'objectiu si se segueix millorant, però cal anar a poc a poc. Que al Girona li pugui passar enguany excepcional. Si hi ha un problema de missatge? El club es va precipitar a l'hora d'anunciar la Champions i posant en termini a aquest projecte. En el futbol aquestes coses depenen de factors. Requereix trobar les persones adequades, i no només l'entrenador. No és fàcil. Aquí va haver-hi precipitació. I, després, si a més es frena la inversió per motius externs... Entenc a la gent: se li va vendre un projecte i no es compleix".

Pel que fa a la figura de Quique Sánchez Flores i de si seria bo un relleu a la banqueta, insisteix: "Només tinc paraules bones per a el. A ell també, com a tots, se li va vendre un projecte que al final no s'ha complert del tot, per una cosa o per una altra. Però ell ha anat complint amb els objectius. El curs passat ningú s'esperava arribar als 56 punts i quedar vuitè. Ens va faltar poc per anar a Europa. I aquesta temporada ha estat estranya. Sobretot, fora del vestuari. I això ens ho va complicar tot. A mi m'ha fet adquirir una nova posició i he après nous conceptes. Confia molt en mi, joc tots els partits i no tinc una mala paraula. Si veuria bé que esgotés el seu contracte? Sí. Estic convençut que sempre que es treballi en la mateixa sintonia que la direcció esportiva, sí. Tenim grans jugadors, i l'any que ve pot ser un gran any".

David i Gerard, dos dels homes més importants de l'actual plantilla, es repten al quiz en la nova entrega de la revista digital del club 

Tal com va fer al nostre programa de ràdio dijous passat, en David, malgrat seria el seu desig, no pot garantir la seva  continuitat l'any vinent: "No ho puc assegurar. Depèn del que vulgui fer el club, de les seves necessitats, de si es vol vendre o no, i dels objectius que es marquin. Vull estar aquí molts anys, però estic obert al que el club necessiti... Tinc contracte, però tot està en l'aire. La meva voluntat és seguir, perquè estic a la meva casa".