AVUI A POL

SERGIO SÁNCHEZ: 'NO EM PENEDEIXO D'HAVER TORNAT, HO FARIA MIL COPS'

23/03/2018
Malgrat el seu ostracisme, el jugador, que recorda que va venir perquè volia seguir jugant "per amor i no per diners", evita carregar contra el tècnic. A POL.ràdio també hem parlat d'aquesta suposada clàusula d'escapament en el contracte de QSF.

CE Dani Jarque, 12:15h La primera plantilla espanyolista ha completat aquest divendres la tercera i última sessió de treball de la setmana, abans de gaudir de descans aprofitant l'aturada en la competició pels compromisos de seleccions; el cos tècnic perico havia programat l'entrenament una hora abans de l'habitual, a les 9:30 hores, i així afavorir els plans de viatge dels diferents futbolistes que aprofitaran el cap de setmana per gaudir d'unes mini-vacances. Tot i que no ho sembli, la Lliga no s'ha acabat i encara queden 9 partits que en teoria són importants per a l'entitat, i que veurem si serveixen per donar oportunitats a homes que estan en l'ostracisme com el que avui ha desfilat pels micròfons de la sala de premsa de la Ciutat Esportiva, Sergio Sánchez; s'ha publicat que estaria negociant amb el Málaga, amb el qual ja va voler fitxar fa mesos tot i que va ser impossible per impediments en la reglamentació en haver jugar ja amb altres dos equips aquest curs. Sobre la seva situació i la manca de protagonisme, ha reconegut que "esportivament està sent l'any més difícil, més dur, quelcom nou per a mi al que m'he d'adaptar i aprendre. A partir d'aquí a seguir, en les meves mans està només entrenar i provar de canviar-ho dia a  dia, en això estic".

S'ha especulat molt de problemes entre ell i l'entrenador, del conflicte que hauria sorgit quan Quique hauria decidit no deixar-li entrenar amb el grup, i com després de rebre el suport de la resta del vestidor el tècnic va reconsiderar aquesta decisió -s'ha parlat de plantada però no hauria estat necessari arribar en aquest extrem-; Sergio afirma que no ha parlat amb ell de si com pensa que hauria de tenir alguns minuts abans d'acabar el curs, ja que per davant de tot està seguir oferint una imatge el més competitiva possible fins el final: "No s'ha donat aquest tema, malgrat els objectius han perdut una mica de força estan aquí i fins el final cal lluitar al màxim, no es tracta de regalar minuts ni partits a ningú, farà l'equip més competent possible i que surti ha de donar el màxim per nosaltres, la gent que ens ve  a veure i l'escut".

Hem escoltat al nostre programa els arguments de Sergio Sánchez, que ha fet un lloable esforç de contenció evitant atiar el foc per la seva situació amb crítiques a l'entrenador. També hem tingut una nova entrega de la secció dels whatssaps dels oïdors, centrats aquest cop en les declaracions d'Esteban Granero a RAC1 al voltant de la continuïtat del tècnic. Per acabar, en el temps de tertúlia, s'ha fet un apunt respecte una recent informació en un mitjà en que es parlava d'un detall en el contracte signat entre el club i Sánchez Flores, en el sentit que si el tècnic està d'acord amb abandonar el càrrec i ho confirma abans de finalitzar el proper mes d'abril es compliria el requisit per exercir una clàusula d'escapament; en aquest sentit, segons hem pogut copsar de persones que han vist el contracte que no existiria aquesta clàusula. El que sí és cert és que tal com vam apuntar fa uns dies, el proper mes hi haurà una reunió entre Jordi Lardín i el tècnic, en la que s'espera que aquest es pronuncïi sobre el seu futur, i en la qual quedaria palesada la voluntat de l'entitat de donar-li facilitats per sortir en relació a la clàusula de penalització en considerar que deixaria temps suficient per buscar un nou tècnic.

Els motius d'aquest poc protagonisme?: "Vinc de jugar força a Rússia, venia amb moltes il·lusions però entenc que és molt difícil ser entrenador i tenint 25 jugadors disposar 11, moltíssim respecte perquè és un càrrec més complex que el jugador pugui ara arribar a veure. Això sí, no em conformo, a fer-li canviar d'opinió que és el que ha de fer qualsevol jugador".

Sobre si és cert que està tractant de resoldre ja el seu futur, insisteix que te el cap centrat en l'Espanyol: "Seguim en aquest vaixell, el curs no ha terminat com per pensar en el futur, cal canalitzar tot en la mateixa direcció, pertanyo a l'Espanyol i estic aquí i tots a una fins al final, si cadascú mira les seves possibilitats cara al futur el vaixell s'enfonsa, ningú pensa en el seu tema personal i ha de primar el tema col·lectiu".

Preguntat per què va intentar buscar una sortida en el mercat d'hivern, ha explicat que "la situació que volia per aquí no s'estava donant, i un jugador on gaudeix és en el verd. No havia gaudit de minuts i es va tractar de buscar  una solució, seguir jugant. No es va poder donar. Vaig venir aquí, vaig deixar moltíssim per venir aquí, és la il·lusió, on el cor em deia de venir, volia seguir jugant al futbol per amor i no per diners i vaig venir aquí perquè és el que estimava, un cop aquí no pots sortir implicat al 100% Si hagués sortit bé, si no també perquè és l'equip al que li dec tant. Si m'he penedit? Mai, és impossible penedir-se de tornar a casa. He tornat allà on em vaig formar i a l'equip que m va donar la possibilitat d'iniciar la meva carrera. Ho tornaria a fer mil i un copa  malgrat la situació que m'està tocant viure".

Pel que fa a la situació de l'equip, ha evitat carregar tintes sobre el tan criticat Quique: "Entenc que veient el projecte la gent demani altres coses però vull ser just, el mister va venir en un moment en que l'equip estava malament, i el primer any va donar il·lusió a optar a places europees i cal treure's el barret. Enguany hem prova de donar el pas però no és fàcil, tots volem però hi ha circumstàncies que un no controla, però el treball i al constància estan en el dia a dia i quen un s'ho deixa tot no hi ha res a retreure".