AVUI A POL

L'ORÍGEN DE L'ESPANYOLISME DE JORDI TURULL

22/03/2018
El que podria ser avui nou president de la Generalitat és seguidor perico des que el seu avi va començar a portar-lo a Sarrià.

Redacció, 10h Aquesta tarda, Jordi Turull, de Junts per Catalunya, podria convertir-se en nou president de la Generalitat de Catalunya si aconseguix els vots necessaris el el ple d'investidura express que començarà a les cinc, tot i que el seu mandat podria ser breu per l'acció dels jutges i les pugnes internes. Més enllà de la seva situació política i judicial -a causa de la seva participació en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, declarat il·legal pel Tribunal Constitucional, va ser empresonat a Estremera per la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela el passat 2 de novembre i va sortir en llibertat el 4 de desembre, i demà ha estat citat pel jutge Llarena, que porta el cas, i que el podria processar-lo- el tema te el seu interès ja que cas de confirmar-se, sigificaria tenir per primera vegada en la història un president perico.

 

Genís Sinca feia ahir a Tv3 el perfil de Turull, destacant el fet de ser seguidor perico

 

En tots els perfils que s'estan fent aquestes hores, es destaca la seva condició de seguidor de l'Espanyol, fins i tot de fanàtic; nascut a Parets del Vallès l'any 1966, en els darrers mesos del govern de Carles Puigdemont va ser conseller de la Presidència i portaveu del Govern després de la sortida de Neus Munté de l'executiu. Llicenciat en Dret per la UAB, ha estat un home fort de Convergència Democràtica de Catalunya i del PDeCAT. Casat i amb dues filles, és aficionat de l'Espanyol des que el seu avi va començar a portar-lo a Sarrià, tot i que seva presència en alguns partits a la llotja del Camp Nou seguint al Barça l'ha generat en el passat algunes crítiques per part de sectors de l'espanyolisme.