AVUI A POL

DÍDAC: 'A L'AFICIÓ LI DIRIA QUE TINGUI PACIÈNCIA'

21/03/2018
El lateral, que admet que s'esperava tenir més minuts, envia aquest missatge davant el fet que els resultats i l'esperat salt de qualitat no acaben d'arribar: "Hem de demostrar amb el rendiment al camp que volem lluitar per posicions més altes".

CE Dani Jarque, 13:15h La primera plantilla blanc-i-blava ha tornar avui a la feina, després de gaudir de tres dies de descans decretats per Quique Sánchez Flores; un temps de desconnexió que ben segur haurà estat ben aprofitat després de la derrota davant el Betis al Benito Villamarín, que tan mal sabor de boca va deixar tant al vestidor, com en el mateix tècnic i no cal ni dir-ho, en la pericada. El marge que dona l'aturada en la Lliga pels compromisos de seleccions ha de permetre una reflexió al voltant del que va succeïr a Sevilla, i malgrat els objectius engrescadors queden ara com ara molt lluny de l'abast, cal tancar la temporada de manera digna i oferint una imatge competitiva.

Per sala de premsa ha desfilat Dídac Vilà, un home que a Sevilla va tenir alguns minuts que afegir als poquets que ha tingut enguany en Lliga -210 repartits en se encontres-; el lateral esquerre mataroní ha passat de jugar-ho tot a l'AEK d'Atenes a tenir un rol absolutament secundari a l'Espanyol, quelcom del que ja n'era conscient en forçar la seva sortida del club grec, sabedor que al davant tenia un titular indiscutible com Aarón Martín.  Sobre si esperava tenir més protagonisme, ha reconegut que "sempre s'espera jugar més però qui decideix és l'entrenador, em quedo amb el gener en que vaig disputar molts minuts. Seguirem treballant igual". Hom pot pensar que va pagar els plats trencats d'aquell 0-3 enfront del Sevilla a Cornellà-El Prat: "Va ser una derrota contundent, es va afegir una lesió de deu dies, potser tot una mica". 

A nivell d'equip, hi ha el temor que l'equip, en terra de ningú i sense objectius, avcabi en breu baixant els braços: "El nostre objectiu segueix sent sumar el màxim de punts possibles, no ens deixarem anar pas, seguirem igual". Aquesta és la seva tercera etapa al club; preguntat per quines diferències hi troba, destaca que "a evolucionat una mica en tot, hi ha més cos tècnic, més fisios i preparadors, el club ha anat creixent; també hi ha un bloc més bo, bàsicament això". Malgrat això, els resultats no arriben i no s'avança en el tema dels objectius, és a dir, anar amb opcions reals per Europa; el seu missatge a l'afició és "que tingui paciència, sobre tot, els hi hem de demostrar amb el nostre rendiment que volem lluitar per posicions més altes".

Qüestionat per què no hi ha un rendiment superior, i si enguany s'ha estat a un nivell inferior al que es podria haver ofert donat el nivell de la plantilla, admet que "hi ha partits en que no hem estat encertats, a partir d'aquí sí, no hem estat tan bé com podríem haver estat". Sobre si la derrota del Betis suposa dir ja adéu a Europa, afirma:  "No, adéu definitivament no, està complicat però ha estat més dur que tallés la ratxa positiva. Passarem pàgina i seguirem en aquests nou partits que queden". 

Aquest dies s'està parlant molt de la situació de Sánchez Flores i del seu futur; se li ha preguntat al futbolista per com veu Quique, si veuria positiu i seguís i si va fer mal que al gener volgués marxar a Anglaterra:  "En el dia a dia seguim treballant, com avui, que hem fet coses tàctiques".