AVUI A POL

CONSTRUINT UN NOU PROJECTE

20/03/2018
Malgrat no se sap encara quin serà l'entrenador es treballa en la configuració de la plantilla d'acord amb la nova política del club. Moltes incognites: qui serà el substitut de Pau? Seguirà "La Roca"? Vindrà De Tomás? Serà Aarón l'única gran venda?

Redacció, 7:30h A banda de tractar el tema del més que probable relleu a la banqueta, els responsables esportius del club treballen per remodelar l'actual plantilla; no suposa un inconvenient greu no saber encara qui serà l'encarregat de dirigir l'equip, ja que la nova política de fitxatges implementada per l'Òscar Perarnau preveu restar el pes del tècnic, siguin quin sigui l'escollit o fins i tot si es dóna un escenari poc probable, que Quique segueixi, en les decisions finals.

Una de les primeres decisions serà la porteria: amb l'agent de Pau a punt d'aterrar a Sevilla per arreglar els últims serrells del seu fitxatge pel Betis -les males llengües diuen que no ho tindrà pas fàcil amb Quique Setién, a qui no agrada massa aquest fitxatge imposat per Lloreç Serra Ferrer- i amb Roberto tenint impossible seguir a Málaga ja que amb els descens més que segur dels andalusos no serà aplicable la clàusula de compra obligatòria acordada al passat estiu, caldrà d'una banda col·locar al de Fuenlabrada i de l'altra lligar un substitut pel gironí. En portals especialitzats que moltes vegades es mouen més per rumors que per informacions contrastades, s'apuntava aquests dies que Pep Guardiola pensaria en l'ex d'Olympiakos per si al final Claudio Bravo deixa el City; pel que fa al fitxatge d'un home que vingui a fer-li la competència a Diego López, AS apuntava fa uns dies que han sondejat a Yoel Rodríguez, de l'Eibar.

Roberto, brillant un cop més davant el Celta 

Un any més, hi haurà moviments a la defensa:  Sergio Sánchez, condemnat a l'ostracisme per Quique Sánchez Flores, farà ben segur un canvi d'aires, i amb Aarón com a principal candidat per protagonitzar una gran venda,  caldrà signar dos laterals i possiblement un altre central.

La configuració del mig del camp depèn del futur de Carlos "La Roca" Sánchez; malgrat al Villamar´n va naufragar, com la resta de l'equip, estava sent una sorpresa molt positiva, i l'afició reclama amb força la seva continuïtat. No serà pas senzill si arribat el cas ho intenten, ja que la Fiorentina va insistir quan va pactar la seva cessió en el passat mes de gener en no incloure cap opció de compra, ja que els seus plans són que és revalori en el proper Mundial de Rússia amb Colòmbia i posar-lo en el mercat per recuperar els més de tres quilos que van abonar al seu dia per ell. Malgrat arribat el cas es comptaria probablement amb la complicitat del jugador hi ha un problema: per edat i condicions econòmiques -a més d'un traspàs caldria afrontar la seva elevada fitxa- no encaixa en els nous paràmetres de fitxatges del club. Si finalment no es queda, caldrà anar al mercat per fitxar un altre migcampista de contenció. Qui si es quedarà segur serà Sergi Darder, un cop s'han acomplert les condicions per fer efectiva la seva compra a l'Olympique de Lio.

Pel que fa a la davantera, compleixi o no les condicions pel que fa a participació es parlarà amb Sergio García per abordar la seva possible continuïtat; el seu futur estarà en les seves mans: si accepta les condicions proposades seguirà un any. Mentrestant, es segueix treballant per posicionar-se favorablement davant la previsible licitació que posarà en marxa en breu el Madrid pel seu davanter Raúl de Tomás, al qual l'afició espanyolista ja vestia ahir de perico per les xarxes socials. El problema és que segueix fent gols -ja en porta divuit enguany amb el Rayo, amb qui juga cedit- la competència serà ferotge. Serà un procés lent. Recordem que d'acord amb la nova política del club, no es vol fer una gran inversió en fitxatges, i les fitxes seran menors que les actuals, per tal d'evitar problemes com els que han condicionat la planificació en els últims mercats.

Pel que fa a les sortides, ja ha quedat apuntat que tal com apareix en la Memòria de la passada Junta d'Accionistes, l'Espanyol ha de vendre jugadors per valor de 17 milions per quadrar el seu balanç -caldria restar una part d'aquesta xifra després de les operacions en el passat mercat d'hivern-. El gran candidat, com s'ha dit, és Aarón, tot i que a ningú escapa que arribaran ofertes per homes com David López i sobretot, Gerard Moreno.  Avui AS recorda que fins a 17 jugadors de l'actual plantilla, sense comptar Roberto, tenen contracte en vigor com a mínim fins a 2020, el que en alguns cas és una garantia cara a conservar els actius més valorats, però en d'altres hipoteca la voluntat de rebaixar massa salarial -una de les claus per aconseguir-ho passa per desprendre's de les fitxes d'alguns jugadors que no compten-.