AVUI A POL

LA SITUACIÓ DELS POSSIBLES CANDIDATS A LA BANQUETA

20/03/2018
Molts dels noms que estan sonant corresponen a tècnics dels anomenats "modestos" però amb bon cartell i també ofertes. Estan Mendilibar, Garitano, Rubi i un Machín que no tanca la porta a marxar del Girona.

Actualització, 16:30h Segons informa la Cadena COPE, un dels tècnics que havia estat sondejat per l'Espanyol, José Bordalás, jahuria acceptat l'oferta de renovació del Getafe, i seguiria dues temporades més a la banqueta azulona. 


Redacció, 7:30h Tal com us hem vingut explicant, i malgrat són moltes les veus que reclamaven una decisió dràstica a l'estil de la que ha pres la Real Sociedad d'Aperrabay amb Eusebio, Quique Sánchez Flores acabarà la temporada. Malgrat tampoc hi ha satisfacció per com està portant el present curs, la possibilitat de rescindir ja el contracte del tècnic madrileny no és factible, sobretot per la manca de diners per afrontar la seva desvinculació. Els tempos estan clars, i com us vam avançar la passada setmana, tot dependrà en bona mida de la reunió que es mantindrà a l'abril amb el preparador per saber quins són exactament els seus plans de futur; hi ha la constància que hauria fer saber al seu entorn més proper que estaria disposat a començar una nova aventura professional en un altre indret, però ha de ser ell qui ho verbalitzi, i en cap cas se'l pressionarà forçant la seva marxa; descartades doncs decisions dràstiques, es confia que durant aquesta trobada s'arribi a un acord per separar els respectius camins sense necessitat d'una indemnització econòmica. Veurem si aquesta trobada es produeix ja amb Chen Yansheng a Barcelona; Mª Carmen Juárez apuntava a Mundo Deportivo que el magnat xinès, donades les especials circumstàncies, podria avançar el seu viatge a la capital catalana i estar present abans que acabi la competició.

Mentrestant, com és lògic, els responsables esportius segueixen estudiant el mercat d'entrenadors d'acord a un perfil clar del qual també us venim donant detalls fa dies: que hagi entrenat a Primera si és possible aquest curs, que hagi fet molt amb poc, que s'adapti a les eines que li doni el club i sigui capaç en la mida del possible d'il·lusionar a l'afició. Vàries són les opcions que estan sobre la taula, però no es donarà cap pas definitiu fins que es tingui clar que farà QSF, pel que malgrat sondejos per saber-ne les disponibilitats, no hi ha hagut reunions en persona ni lògicament ofertes. Si repassem el llistat de noms que estan saltant a la llum pública, hi ha un que si fem cas d'enquestes i sondejos seria dels preferits, l'actual tècnic del Girona Pablo Machín; la seva gran temporada amb el quadre blanc-i-vermell l'ha revalorat enormement, i agrada el que ha estat capaç de fer amb un equip que jugava per primer cop a Primera divisió. Ahir va reconèixer a Sòria,durant la presentació de la quarta edició del campus esportiu que porta el seu nom i que es du a terme a Navaleno, que està obert a plantejar-se un canvi de banqueta a final de curs: "Estem en el futbol per guanyar-nos bé la vida. Si arriba una oportunitat que sigui irrebutjable, l'hauré de valorar. Tinc un any més de contracte amb el Girona", va recordar, malgrat matisar que "no seria difícil" sortir pel preu fixat coma indemnització. El sorià va admetre que des de que es va fer càrrec del Girona al març de 2014, "sempre he rebut alguna oferta, en totes les temporades, unes millors i altres menys bones". Malgrat tot, va dir que no ha decidit que farà quan acabi el curs: "A mesura que vagin passant les setmanes decidiré i valoraré les coses amb tranquil·litat".

 Al nostre programa hem parlat del tema de la banqueta, explicant que s'havia preguntat per Bordalás, tot i que te una oferta per renovar amb el Getafe. També s'ha parlat de Machín, després que ahir fes unes declaracions a Sòria que deixen la porta oberta a una sortida: "Tinc un any més de contracte, també és certa que la meva sortida no seria gaire difícil. Al futbol estem per guanyar i per guanyar-nos bé la vida, si arriba una oportunitat irrebutjable l'haurem de valorar. Sempre hi ha hagut marge de millora a Girona, però ara, després de fer-ho tan bé, quin hi ha?". El sorià es pot estar fent valer a poques hores que es reuneixi amb els responsables del club de Montilivi -està previst iniciar els contactes aquest dimecres-

Un altre tècnic que agrada és José Luis Mendilibar, que decidirà la seva continuïtat o no a l'Eibar en l'aturada en la Lliga, ja que es reunirà amb els responsables del club "armero"; mentrestant, la Real Sociedad, després de fer fora Eusebio, ja ha contactat amb ell per conèixer els seus plans de cara a la propera temporada, segons va desvelar ahir Euskal Telebista. La destitució del tècnic de Valladolid deixa vacant la banqueta d'Anoeta i l'entrenador de l'Eibar és un dels millors situats per dirigir al conjunt txuri-urdin de cara a la propera temporada. També agrada a l'altre gran equip basc, l'Athletic Club. A més, hi ha constància de l'interès de diversos equips anglesos a comptar amb els seus serveis, i no seria descartable que volgués fer realitat el seu vell somni de tenir una carrera a l'estranger. En qualsevol cas, queda clar que el seu gran treball a Ipurua ja ha aixecat admiració en diversos equips a banda de l'Espanyol.

Un altre que agrada i molt és Asier Garitano; ara mateix, i vist que ha tocat sostre amb el Leganés, estria per la labor de canviar d'aires, malgrat el club madrileny encara no desespera i intenta preparar una gran oferta, a l'altura del seu tècnic, i dins de les possibilitats del club. A dia d'avui, hi ha interès de quatre equips de LaLiga en ell, però res tancat, i el basc, per respecte, parlarà primer amb el Llega: "En complir objectius ens asseurem i veurem l'opció de seguir o acabar un cicle". A banda de l'Espanyol, una de les opcions de les que més es parla és la de l'Athletic Club, que el te en una llista de futuribles on són també Joseba Etxeberria, Bordalás, Luis Enrique, Thomas Tuchel i Eduardo "Toto" Berizzo. Precisament l'argentí és un tècnic que agrada, tot i generen certes reticències la poca sintonia que va mantenir amb alguns dels pesos pesats del vestidor del Sevilla, la manca d'un patró definit de joc i el fet que no va saber aprofitar una plantilla de nivell, sense revalorar cap dels actius.

Un altre nom que plana en l'entorn és el de Bordalás, que va arribar al Getafe la temporada passada quan l'equip era penúltim a Segona Divisió, i després de pujar-lo a Primera el te lluitant per Europa. El club madrileny treballa en la seva renovació, però altres clubs estan a l'aguait de la situació com ara com hem dit Real Sociedad i Vila-real.

Fa setmanes es va parlar també d'un interès en Abelardo, tècnic de l'Alavés, el canvi del qual des de que va arribar a la banqueta és aclaparant. A Vitòria volen que es quedi, tot i que ell sempre ha insistit que només va signar fins a final de curs.  

Un altre perfil el te Javi Gracia; era com us vam explicar l'escollit per si Quique Sánchez Flores acabava consumant la seva marxa a l'Stoke City, i al final va acabar sigannt pel Watfors per la present temporada i una més. 

Per acabar, està el nom que va posar sobre la palestra fa unes setmanes MARCA i que ha recuperat Tiempo de Espanyol, Rubi; al seu favor juga la bona temporada a l'Huesca -malgrat suma 5 jornades sense guanyar, segueix en ascens directe-, el bon tracte al planter, el fet que conegui bé la casa i que econòmicament encaixaria en els paràmetres del club, que vol rebaixar massa salarial.