AVUI A POL

No surrender per Sergio Martínez

Que n'aprenguin

La temporada del primer equip ja sabem que ha estat decebedora, desil•lusionant, i amb pocs factors positius als quals agafar-se. Però la vida no s'acaba aquí, i és que des d'un dels pilars del club, la pedrera, s'ha viscut un fet històric. Parlo de la campanya que ha realitzat i que encara segueix del filial blanc-i-blau. Després de consumar el descens de Segona Divisió B a Tercera, l'Espanyol B s'ha erigit com ‘l'alegria' de l'any. Cal recordar, però, que tot i perdre la categoria, David Gallego i tot el seu staff van aconseguir potenciar les virtuts d'homes com Marc Roca, Navarro, Melendo o Aarón, un fet que va cridar l'atenció a Quique, i que finalment ha comportat que tots quatre estiguin en dinàmica del primer equip.

Mantenint una gran part de la base de la temporada passada, amb juvenils que han fet el pas al futbol professional, i alguns futbolistes amb experiència a 2aB, el filial ha tornat a recuperar la seva millor versió. Sembla que des del primer moment ja van acomodar-se al canvi de categoria, fins al punt que, en les 32 jornades transcorregudes, tan sols han perdut.... un partit!! Es fàcil dir-ho, però és un èxit total. Aquesta dada ha refermat que s'hagin proclamat campions a falta de sis jornades. Històric. Totalment a l'abast de molt pocs.

A diferència del primer equip, l'Espanyol B ha mantingut la regularitat al llarg de la temporada, i el més important, mai ha amagat l'objectiu de ser campions i assolir l'ascens. Tant de bo succeís el mateix amb els de dalt. Han aconseguit crear un equip que ha enganxat, generant un boc joc, mostrant-se realment un equip, i sobretot, amb un estil molt clar. Jugadors i entrenador s'han mantingut en línia recta, de la mà, com una família. Sembla mentida que al final serà el fill qui haurà d'ensenyar al seu pare.

Amb aquesta impressió que ha deixat a la parròquia perica, només era d'esperar l'èxit. Amb la consecució del títol a la butxaca, només queda la promoció d'ascens. Recuperar la categoria perduda. Caldrà esperar a les sis jornades restants -on haurà de seguir amb la mateixa regularitat i esperit competitiu- per veure el rival pel playoff. Però més enllà del campionat i del possible ascens, l'staff del filial perico també espera ansiosament un altre recompensa. I és que de cara a la pretemporada del primer equip hi hagi com més jugadors del B millor, ja que al cap i a la fi un filial sempre ha de ser una ‘fàbrica' de talents.

Objectius, una mateixa direcció en comú i un equip que enganxa. No, no estem parlant del primer equip de l'Espanyol, sinó de la gran temporada del filial. Sembla que alguns encara han d'aprendre.

Sergio Martínez 

         


 19/03/2018 Ara què?
1