AVUI A POL

Ras i curt per Oriol Rosell

Els camions de Bèrgam

A les deu de la nit a casa ja dorm tothom. La darrera en caure ha estat la gran, que sempre dona guerra una bona estona abans de caure fregida. Vas a la cuina, rentes els plats, et fas un cafè i te'l prens escarxofat al sofà mentre llegixes twitter sense gaire atenció. El coronavirus és l'estrella del dia, naturalment, i vas llegint dades, mirant vídeos i analitzant gràfiques preocupants. De sobte, una fotografia acompanyada d'una breu explicació et glaça la sang i et fa comprendre la magnitud de la tragèdia que vindrà. És de l'Alba Sidera, corresponsal del Punt Avui a Itàlia.

bergam190320.jpg

@albasidera

A la imatge s'hi observen més d'una desena de camions militars que s'enduen ben lluny els darrers morts de Bèrgam, focus de l'epidèmia a Itàlia. El cementiri i el crematori de la ciutat estan saturats degut a l'elevat nombre de morts diàries. La situació a la Llombardia és tan greu que ja no poden ni enterrar els seus éssers estimats. Tot sembla indicar que aquí en pocs dies viurem situacions similars, tot i que a la nostra ment li costi acceptar-ho i prefereixi amagar el cap sota terra com fan els estruços. Suposo que és un mecanisme d'autodefensa.

Després del mal cos que se't queda decideixes encendre la ràdio, escoltes Tebas a la Cope parlar de reprendre la lliga d'aquí a un mes i et preguntes en quin carai de mon viu aquest home. Tots tenim ganes que torni el futbol, però ningú que estimi mínimament aquest esport pot defensar que la lliga es reprengui mentre els camions militars s'estiguin omplint amb carretades de morts uns carrers més enllà. És de calaix. Inhumanitat pura i dura.

Tot caurà pel seu propi pes, per molt que diguin Tebas o Rubiales. D'aquí a uns dies la situació a casa nostra serà tant greu que pensar en el futbol ens semblarà fins i tot obscè. Estic convençut que la resta de lligues europees marcaran el camí de la sensatesa i optaran per suspendre definitivament la seva temporada, obligant personatges com Tebas o Rubiales a claudicar. El futbol tornarà, evidentment, però ho farà quan tots plegats estiguem preparats per entrar a un estadi amb tota normalitat, sense haver de pensar en els camions plens de morts a les portes dels hospitals.

Oriol Rosell 

@pannepot       


 20/06/2020 Ningú és imprescindible
 26/04/2020 Avui que fa 20 anys
 11/04/2020 Estar preparats
 26/03/2020 Periodistes contra les cordes
 12/03/2020 Donar la talla
 18/02/2019 La gran mentida
 01/10/2018 Oda al VAR
 24/07/2018 El termòmetre Roca
 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 19