AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Cursa de fons

No hi ha cap garantia, però en tot cas, l'única garantia de guanyar qualsevol carrera és seguir corrent. L'Espanyol va seguir ahir sumant adeptes a una causa a la qual ja hi és tot el vestidor en ple. Les cares d'ahir a la zona mixta eren de gent que creu en el que està fent. Un punt al Pizjuán, amb les baixes d'homes importants, aguantant molts minuts amb un home menys, és molt meritori. És el camí. Seguir sumant, seguir corrent.

Seguir corrent mirant només la pista. Seguir corrent mirant tan sols al rival contra el que jugues el pròxim partit. Res més. Perquè res més serveix i tota la resta ens desgasta i només ens afegeix patiment i negativitat. L'exemple el vam tenir un cop més ahir a la nit. Si miraves les xarxes després de l'empat del Celta davant el Real Madrid, veies que el nostre empat els semblava poca cosa a molts pericos. El puntàs de les 14 h passava a ser un empat insuficient a les 23 h. És absurd. Aquesta idea només ens resta energia. Obviem una evidència: si la d'ahir fos la penúltima jornada de lliga, l'Espanyol seguiria depenent d'ell mateix respecte del Celta.

Seguim essent els últims, però la carrera és de fons. És una errada torturar-se amb el que passa jornada rere jornada. Els nostres rivals guanyaran, empataran i perdran partits, i nosaltres també. El ritme és el que compta. I el nostre ritme és bo. Des que van arribar Abelardo i els fitxatges tan sols una derrota en sis partits. 9 punts de 18 possibles. Ritme de salvació. No ens obsessionem amb el que fan els rivals. El nostre principal rival som nosaltres mateixos. No ens obsessionem amb els partits clau. Els coeficients són importants, si, però cada partit són tres punts. No ens obsessionem en si s'han de sumar més equips a la lluita. Marquem-nos un ritme i veiem qui ens pot seguir o a qui agafem. Queda molta cursa i ara comença la part més important, quan a tothom li tremolen les cames. Els que van davant ja saben que venim. Senten el nostre alè.

Ahir va quedar una cosa clara: l'Espanyol no afluixa. L'Espanyol no es rendeix. Els nostres rivals van pensar que amb les baixes, ho teníem perdut. Molts pericos van pensar que amb les baixes, ho teníem perdut. Res s'ha perdut encara. El punt d'ahir és important per seguir sumant, però encara ho serà més si serveix perquè els indecisos es decideixin a unir-se al grup de creients. No podem parar, cal seguir corrent.

Francesc Via 

@francescviapol     


 13/07/2020 Rufete sigue adelante
 09/07/2020 Ens ho mereixem
 06/07/2020 Regeneración o degeneración
 29/06/2020 Rufete
 26/06/2020 La hora oscura
 22/06/2020 Cal aixecar-se
 08/06/2020 Sin miedo al descenso
 27/05/2020 Reconnectar
 12/05/2020 Volver es ganar
 15/04/2020 La gallina
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 68