AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Got mig ple

Dissabte l'Espanyol va fer un mal partit i va aconseguir un gran punt, fet que s'evidenciava a la llum de la resta de resultats de la jornada. Ho vam dir ja fa uns quants articles: a aquestes alçades sumar és bàsic. Tot i això, amb els empats no hi haurà prou. No es pot menysprear cap punt, però l'Espanyol necessitarà un mínim de 8 victòries als 17 partits de lliga que resten, per assolir la salvació. Cal parar esment al què va dir Abelardo a la roda de premsa, recordant que 5 punts de 9 són una bona mitjana, la qual cosa és radicalment certa perquè ens permetria sumar 28 punts d'aquí al final. De moment, l'asturià ja ha fet els mateixos punts que els seus predecessors.

El més xocant del partit -futbolísticament parlant, perquè d'altres temes extraesportius ja en parlem a la nostra editorial d'avui- va ser la destrossa que l'Athletic ens va fer per la banda dreta, on Víctor Sánchez va fer un dels pitjors partits que li recordem amb la samarreta espanyolista. El de Rubí, és normalment un jugador lluitador i complidor, però d'ençà de la seva lesió sembla lluny de la millor forma i sens dubte ens va fer enyorar a Javi López, que malgrat les crítiques que normalment l'acompanyen, és sense cap mena de dubte el titular de la plaça fins a final de temporada, si és que el mercat d'hivern no ens obsequia a darrera hora amb un lateral. Però a banda de Víctor, desastrós, tampoc Melendo va aportar res ni en defensa -amb el seu costum d'anar cap dins va deixar el carril lliure al lateral- ni en atac. Malgrat el discret debut d'Embarba, dóna la sensació que al madrileny no li costarà gaire consolidar-se en la titularitat, ja que almenys va haver centres a l'àrea per bé que no van trobar rematador clar dins la blindada defensa bilbaïna.

Veiem el que no funciona: els problemes de l'equip per treure la pilota en defensa i per crear joc. El fet que cal improvisar amb algunes peces perquè en algunes posicions falten jugadors específics. Però malgrat tot, ens va agradar el debut de Cabrera, sobri en la contenció i brillant al tall. I que dir de RDT, un autèntic matador capaç de marcar sense que el seu equip sigui a penes capaç de crear alguna ocasió de gol. El davanter és sens dubte el millor argument per a la salvació: l'Espanyol és l'únic de la "lligueta del descens" que té un jugador tan diferencial. Si, va ser un mal partit, però som més a prop de l'objectiu. Volem veure el got mig ple i apurar-lo a Granada i a Mallorca. Dues cites vitals per treure el cap.

Francesc Via 

@francescviapol     


 27/05/2020 Reconnectar
 12/05/2020 Volver es ganar
 15/04/2020 La gallina
 24/03/2020 El gran cacau
 16/03/2020 La segona oportunitat
 09/03/2020 No están a la altura
 02/03/2020 Existir en Madrid
 17/02/2020 Cursa de fons
 11/02/2020 STOP cagones
 03/02/2020 La GRAN oportunidad
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67