AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Només és futbol

Dissabte vam tornar a viure un petit miracle. Quan la majoria entràvem a l'estadi pensant que la derrota estava garantida, poc ens esperàvem que, en només dues hores, en sortiríem havent fregat la victòria tot i ser cuers. Podíem haver perdut i ens hauríem dit a nosaltres mateixos que només és futbol.

Però els nostres jugadors, set canterans a l'onze inicial, dada clau, gens menor, van deixar-se la pell i alguna cosa més, van dominar en molts moments del partit i van sobreposar-se a la remuntada culer per acabar provocant un orgasme col·lectiu a la graderia. N'hi ha algun que quan el buscàvem després de l'abraçada, va aparèixer tres fileres més avall. Tot i que només és futbol.

El nivell d'acarnissament mediàtico-popular amb els pericos després dels derbis és inversament proporcional a l'actuació que hagi tingut el Barça sobre la gespa. I els últims anys aquesta tendència va en augment. Per sort, només és futbol.

Si el Barça arrassa i/o l'Espanyol s'agenolla a la gespa, tot en ordre. Si a l'Espanyol se li acut plantar cara i/o el Barça no està a l'alçada de la pluja de milions que rega la butxaca dels seus jugadors, ens esquarteren els mitjans i algunes vedettes mediàtiques que busquen quatre likes per les xarxes socials. No saben que només és futbol.

Menystenir els pericos no només no està mal vist, si no que suma punts en el carnet de bon ciutadà català. I pobre del qui es queixi, serà acusat de tenir la pell fina o de ser un acomplexat. Et diuen que no n'hi per tant, que només és futbol.

Sort que seguim dempeus i amb el cap ben alt. Les hem vist de tants colors, se'ns han rigut tant a la cara, que ja no són a temps de fer-nos mal. Tenim una fe indestructible, que augmenta a cada petita derrota i a cada gran pallissa. A Primera, a Segona o a l'infern, sempre hi serem, no ens rendirem, ara ja no val la pena. Que ningú ens intenti entendre, només és futbol.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog   


 03/07/2020 Els testos s'assemblen a les olles
 27/06/2020 Tornar als orígens
 22/12/2019 Massa poc ens passa
 28/09/2019 Abonats que no van a l'estadi
 20/09/2019 Perdent un altre tren
 06/08/2019 Si Borja Iglesias marxa
 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 19/05/2019 Aprofitar l'onada
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 08/04/2019 De víctimes i culpables
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 28