AVUI A POL

Petits Accionistes per APMAE

Passem comptes

Malgrat que la principal preocupació de l'aficionat perico és la complicada situació esportiva en la que es trobar el primer equip masculí (també el femení es troba en una situació molt precària) no hem d'oblidar que el proper dia 10 tenim Junta General d'Accionistes del RCD. Espanyol de Barcelona SAD, i com cada any per aquestes dates farem cinc cèntim sobre els comptes que es presenten des del nostre punt de vista.

L'Espanyol va ingressar 97,66 milions d'euros, 86,70 per la seva activitat ordinària i 10,96 per bàsicament vendre jugadors, i la seva despesa va ser de 95,54 milions. Així doncs, per quarta temporada consecutiva l'Espanyol aconsegueix terminar l'exercici amb beneficis, 1,82 milions d'euros, gràcies a la venda de jugadors, si no hi hagués hagut cap venda les pèrdues haurien estat de 8,77 milions, una mala dada, però millor que la de la temporada anterior (-13,67).

Els ingressos per les retransmissions per televisió son de llarg la part més important dels ingressos, amb 58,55 milions d'euros, sis més que un any enrere, la publicitat es va mantenir (9,69) mentre que els abonaments van retrocedir en 0,31 milions menys (7,10).

Pel que fa a les principals despeses, la principal és la retribució despesa de personal, molt principalment l'esportiu, amb 64,10 milions d'euros,  2,3 menys que fa un any.

Pel que fa a la situació financera, el deute brut és de 155,13 milions d'euros, set més que la temporada anterior, el deute net és de 108,36 milions d'euros, cinc menys que a l'exercici 2017/18, el deute a un any es situa en 88,48 milions d'euros, 11 més que fa un any.

Segurament molts estareu sorpresos amb les dades del deute net perquè des de l'Espanyol s'han donat unes dades força inferiors. Això es deu a que nosaltres fem servir la definició "clàssica" del que és deute net (passiu menys actiu corrent) i la lliga professional en canvi no considera deute net part del passiu com per exemple les periodificacions (simplificant molt, son serveis que s'han cobrat però que encara no s'han realitzat).

Fent una ràpida valoració, per quart any consecutiu tenim beneficis, no tinc constància de que això hagi passat abans, però seguim necessitant fer vendes per poder tancar els exercicis sense pèrdues. Això sí, la situació econòmica ens permet negociar els traspassos dels nostres jugadors sense la pressió per sobreviure de fa poques temporades, com hem vist amb les sortides de Borja i Hermoso.

El deute es manté estable, el d'un any seria preocupant si no hagués en els propers mesos una ampliació de capital en que 50 milions d'euros de deute es convertiran en accions, fet que millorarà notablement la salut financera de l'Espanyol.

En conclusió, jo no patiria per l'economia, i sí per la situació esportiva, la poca assistència a l'estadi, un baix número d'abonats, i altres coses a millorar.

Seguint aquest enllaç us podeu descarregar la presentació que vam fer a la nostra assemblea on trobareu més dades sobre els comptes de l'Espanyol.

Aprofito per demanar-vos que considereu delegar-nos les vostres accions, ho podeu fer enviant les dues cares de la targeta d'assistència signada, i amb el número del vostre DNI, en un pdf a apmae@apmae.net.

També aprofito per demanar als aficionats que s'han desplaçat per Europa per seguir a l'Espanyol que omplin aquesta enquesta (perdoneu la traducció).

Ferran Marín Pastor


 28/05/2020 La compensació pels partits a porta tancada de la present temporada
 23/10/2019 Què tal us ha anat per Europa?
 07/08/2019 Alguna cosa a dir
 23/03/2018 Es busquen pericos implicats
 18/12/2017 Contant els comptes
 16/06/2017 Després de l'hoquei, seguim amb el vòlei?
 20/03/2017 Fem seccions?
 27/07/2016 Compra de acciones: información de servicio
 20/06/2016 Participa del sueño
 18/05/2016 Vols fer-li una pregunta a Ramon Robert?
1 | 2 | 3 | 4