AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Fitxatges i caràcter

Respireu una mica: l'Espanyol fitxarà al mercat d'hivern. No perdeu el temps en analitzar declaracions i contradeclaracions d'uns i altres. Tan cert és que hi ha prou diners a la caixa per fitxar com que torna a haver-hi poc marge salarial per invertir degut al canvi de banqueta i a que des de fa un parell de temporades que no anem sobrats en aquest aspecte. Però hi ha una cosa que cal tenir clara, els fitxatges no podran resoldre tots els problemes de l'equip, i més tenint en compte que més que probablement arribaran en forma de cessió, ja sigui o no amb opció de compra. No hi ha marge salarial per fitxar i pagar altes fitxes com la de Mariano, etern candidat de les xarxes socials. Però l'Espanyol, tot i que amb partits com el d'ahir no ho sembli, te prou plantilla per treure això endavant amb o sense fitxatges. Serà lent, serà dur, i exigirà, sobretot, que alguns jugadors treguin més caràcter del que estan demostrant. La solució ha de venir de dins. Dels que ja hi són.

Tampoc s'esmercin gaire pensant com hem arribat fins aquí. Hem perdut massa temps amb Gallego quan internament se sabia que la cosa no rutllava des d'abans del primer partit de lliga. S'havia d'haver cessat com a mínim un més abans. D'altra banda, la plantilla, ben dirigida, és suficient per salvar la temporada, però justa per afrontar un any que per força havia de ser de creixement, la qual cosa ja ens portava d'inici pel camí de la decepció. La direcció esportiva pot haver fet les coses millor o pitjor, és opinable, hi ha encerts i errades per tots els gustos. Algunes clamoroses, com el segon porter o un jugador per banda o segon punta amb més gol. Però que ningú s'enganyi: qui ha decidit el límit de la inversió és Chen tenint en compte plantejaments d'arrel més empresarial que esportiva, mirant més el compte de resultats que la gespa. Ell mana i és plenipotenciari, i no ens queda mes remei que acceptar, però no per això hem d'estar d'acord. Jo segueixo esperant que el president ens digui què vol fer amb el club, si el vol fer créixer al nivell que necessita, sanejar-lo per treure'l a borsa -complicat amb l'equip en descens i sense l'estrella xinesa jugant- o vendre'l a algú que vulgui invertir veritablement, que seria el més assenyat.

La fórmula Machín és adequada per sortir de la situació, malgrat el joc directe no dona prou protagonisme al lloc on suposadament tenim mes qualitat, el mig del camp, que pel míster només és el que hi ha enmig del que realment li importa, es a dir les dues àrees. Això em preocupa, perquè necessitem recuperar per la causa als més talentosos i tots son a la medul•lar. Alguns d'ells són mentalment bloquejats des de l'estiu. Però no ens enganyem: del pou se surt molt més amb caràcter que no pas amb talent. Hem de buscar aquest caràcter dins el grup, és prioritari, encara més que encertar en uns fitxatges que caldrà fer si o si, si pretenem veritablement evitar el desastre.

Francesc Via 

@francescviapol          


 02/08/2020 Injusticias selectivas
 13/07/2020 Rufete sigue adelante
 09/07/2020 Ens ho mereixem
 06/07/2020 Regeneración o degeneración
 29/06/2020 Rufete
 26/06/2020 La hora oscura
 22/06/2020 Cal aixecar-se
 08/06/2020 Sin miedo al descenso
 27/05/2020 Reconnectar
 12/05/2020 Volver es ganar
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 68