AVUI A POL

Petits Accionistes per APMAE

Què tal us ha anat per Europa?
Com alguns sabeu, l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l'Espanyol és membre de federacions d'associacions d'aficionats de clubs, o fins i tot de clubs creats pels seus aficionats, tant a nivell de l'estat espanyol (FASFE) com a nivell continental (FARE, Supporters Direct i Football Supporters Europe) que treballen des de diversos àmbits en representar i defensar als aficionats. Permeteu-me que us faci cinc cèntims de les darreres accions que hem fet o estem preparant.

Fa poques setmanes APMAE i FASFE van convidar a venir a Barcelona a una activista d'Open Stadiums, una organització que lluita per a que les dones puguin anar al futbol a l'Iran sense cap restricció, a explicar a alguns mitjans de comunicació la situació de les dones que intenten anar als partits de futbol, algunes arriben a  anar disfressades d'homes per assolir el seu objectiu. Un fet que ha assolit gran interès arran el suicidi de Sahar Khoyadari davant del jutjat que l'havia de condemnar a 6 mesos de presó per entrar en un estadi.

Des de FASFE també ens estem preparant si com sembla, la final de la Supercopa d'Espanya es juga a l'Aràbia Saudí. Entenem que és una manca de respecte cap al aficionats jugar una competició nacional a l'estranger (el mateix amb l'obssesió de Tebas en fer partits de lliga als Estats Units) però ho trobem encara més greu pel fet de voler jugar en un país amb greus vulneracions als drets humans.

Per últim, un fet que sí que ens afecta directament com a aficionats d'un club que participa en competició europea. Per tercera temporada Football Supporters Europe vol conèixer de primera ma l'experiència dels aficionats que acompanyen als seus clubs (també a les seves seleccions) arreu del continent a través d'una enquesta. I per a que serveix? Doncs per elaborar un informe que recull els aspectes a millorar pel que fa al tracte i l'experiència d'aquests aficionats, presentar-ho a la UEFA i treballar per aconseguir millores. Fruit d'aquesta feina s'ha aconseguit limitar els preus de les localitats per a l'afició visitant a 45 € en Europa League i 70 € en Champions League (el Barça es va negar frontalment a posar uns preus més reduïts). Queden moltes coses per fer i millorar, com establir una capacitat mínima dels estadis on es celebrin les finals, especialment de l'Europa League, millorar la comunicació entre la seguretat publica i privada dels clubs locals amb els aficionats visitants, especialment a Espanya on s'ha constatat la seva facilitat en realitzar carregues o la manca de personal que parlí anglès.

Animem a tots els pericos que acompanyin a l'Espanyol per Europa a completar l'enquesta cada cop que facin un desplaçament, podeu accedir clicant aq. Si acompanyeu a la selecció espanyola ho podeu fer clicant aquí. Sabent quins problemes patiu de primera ma és com podem intentar resoldre'ls.

Les enquestes son en anglès, francès o alemany (esperem que a la propera temporada hi hagi una versió en castellà).

Podeu accedir a l'informe sobre les enquestes de fa dues temporades en el PDF que acompanya aquest article (en anglès).

APMAE  28/05/2020 La compensació pels partits a porta tancada de la present temporada
 05/12/2019 Passem comptes
 07/08/2019 Alguna cosa a dir
 23/03/2018 Es busquen pericos implicats
 18/12/2017 Contant els comptes
 16/06/2017 Després de l'hoquei, seguim amb el vòlei?
 20/03/2017 Fem seccions?
 27/07/2016 Compra de acciones: información de servicio
 20/06/2016 Participa del sueño
 18/05/2016 Vols fer-li una pregunta a Ramon Robert?
1 | 2 | 3 | 4