AVUI A POL

Paintball per Joan Camí

Anàlisi de la temporada: el mig del camp
El centre del camp ha estat la línia que, segurament, ha despertat més il·lusió per part dels aficionats de l'Espanyol i admiració a la resta d'equips de la Lliga espanyola. Una sala de màquines amb diferents perfils i alternatives que, majoritàriament, s'han format a la pedrera blanc-i-blau.

Marc Roca: la pedra angular. Els ulls de Rubi sobre el terreny de joc. L'evolució que ha experimentat aquesta temporada ha estat espectacular i després de 10 mesos de competició ja es pot dir que és un futbolista molt més complet i madur. Té molt bon peu i un sentit tàctic boníssim, però a més a més ha guanyat en l'aspecte purament defensiu: millor físic, més força i més contundència en cada contacte. Des de la base de la jugada, sigui en solitari o acompanyat per un altre jugador, ha estat un futbolista clau per oferir seguretat en les primeres passades per ordenar les peces del seu voltant. Molt atrevit i precís en la passada vertical per instal·lar el bloc lluny de la seva porteria.

Sergi Darder: l'autor del 'darderisme' i un dels grans protagonistes de la temporada. Ha marcat els gols més decisius del curs i s'ha destapat en aquest sentit. Certament irregular en algunes fases de la temporada, el mallorquí ha alternat diferents zones del camp: des de la base, ajudant a oxigenar la sortida de pilota de l'equip, a l'esquena dels mig centres rivals per oferir solucions en la recepció i darrera passada entre línies. És un futbolista que rendeix millor quan veu el futbol de cara i té diferents opcions per davant de la pilota. Juga amb el '10' però les seves condicions són les d'un '8'.

Óscar Melendo: temporada de confirmació. El seu sentit posicional li permet actuar en zona de ningú, ser el primer a rebre la pilota i anticipar-se a les següents accions encarat ja a porteria i amb cert avantatge sobre els rivals més propers, que acostumen a arribar tard a la pressió quan el '14' ja ha pres la següent decisió en la seva cadena. No hi ha futbolista de la primera plantilla que sigui capaç d'abraçar la pilota com ho fa ell. I ho fa de manera molt estètica i, sobretot, eficient: control orientat de primeres cap a la zona del camp on vol dirigir l'atac, control orientat al costat contrari d'on apareix el marcatge del rival o un gir de cintura rapidíssim que permet desestabilitzar la posició del defensa quan salta a pressionar-lo. Tot un repertori tècnic que converteix les seves accions en un espectacle visual i un mirall per a qualsevol interior.

Víctor Sánchez: no ha estat una temporada fàcil pel de Rubí, que no ha tingut protagonisme fins al tram final del curs. Des que Rubi ha apostat per ell al costat de Marc Roca per formar un doble pivot, l'equip ha guanyat equilibri i més seguretat en fase defensiva. És un perfil que funciona molt bé quan s'ha volgut pressionar en bloc alt i també per alliberar de tasques defensives a jugadors més creatius que té al costat.

Granero: muntanya russa per un dels capitans de l'equip. Molt protagonisme a l'inici del curs, formant part d'un mig del camp molt associatiu que va permetre a l'equip ajuntar-se a prop de la pilota i destapant-se, també, en tasques sense pilota. En el tram final, que ha sigut quan ha tornat a aparèixer, ha estat determinant quan l'Espanyol ha volgut ser protagonista amb pilota, sobretot a casa, per tal d'oferir continuïtat al joc.

Álex López: futbolista molt interessant però que ha tingut molt poc protagonisme, a excepció de la Copa, durant la temporada. És el jugador que, avui dia, està més preparat per a intentar acostar-se a Marc Roca, especialment per la importància que té a l'hora de superar línies amb la passada i el seu dinamisme amb pilota.

Alfa Semedo: participació testimonial. Futbolista molt potent en carrera, amb arribada i facilitat per a buscar el xut exterior, però massa caòtic i desordenat sense pilota. El seu debut al RCDE Stadium quedarà gravat a la memòria de molts aficionats blanc-i-blaus.

Joan Camí

@JoanCami     


 18/05/2020 El regreso a Europa
 23/04/2020 Matías Vargas: la paciencia es fundamental
 15/04/2020 Javi Puado en Zaragoza, un match en toda regla
 10/04/2020 El caso de Ferran Jutglà
 05/04/2020 Nico Melamed, un medio centro ofensivo de futuro
 24/03/2020 El canvi
 02/03/2020 Córrer molt i córrer bé
 28/02/2020 Calero és recuperable
 20/02/2020 Analizando al Wolverhampton
 23/01/2020 Analizando a Embarba, nuevo extremo del Espanyol
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 11