AVUI A POL

Sarriá 82 per Néstor Rives

Orgull blanc-i-blau

A falta de només tres partits i pràcticament descartada la setena posició que donaria accés a Europa:

Em nego a dir que ha sigut una temporada més.
Em nego que aquesta temporada es recordi com la dels 4 de 33.
Em nego que aquesta temporada es recordi com la dels 25 punts perduts.
Em nego a dir que no som un equip ambiciós.
Em nego a dir que no ho intentem i que no lluitem fins al final.
Em nego a demanar un canvi d'entrenador.


Tinc 31 anys i, per sort, molta memòria futbolística. I és precisament per això que no recordo absolutament cap any des que el meu pare em portava de ben petit a Sarrià, on em sentís més orgullós del meu equip com ara.

Cal recordar que ens trobem a les portes d'un nou projecte i que cal tenir paciència. Se perfectament que la paraula 'paciència' és el últim que se li ha de demanar al soci de l'Espanyol. Però és que per primera vegada en molts anys estem davant d'un projecte liderat per un entrenador de la casa on està complint el seu primer any íntegre a Primera Divisió. On jugadors com Adrià Pedrosa, Lluís López, Àlex López i Javi Puado estan tenint bastantes oportunitats i tot just fa uns mesos estaven jugant a Tercera Divisió. El nostre davanter centre, màxim golejador i, únic fixatge del mercat d'estiu, està debutant per primer cop a Primera Divisió. Hem recuperat la millor versió de dos jugadors claus com Mario Hermoso i Marc Roca, tots dos defenestrats la passada temporada. Estem gaudint de la irrupció i de la consolidació de Melendo, possiblement el jugador que més representa avui en dia els valors del nostre club. En definitiva, estem davant d'un projecte amb 10 jugadors formats a la Dani Jarque i això és una cosa molt enaltidora, gratificant i memorable.

A més, el projecte adquireix també una nova dimensió que va més enllà del caire esportiu. Amb la incorporació de Wu Lei en aquest mercat d'hivern, del qual ningú dubta de la seva solvència esportiva ni de la seva ràpida adaptació al futbol europeu, el nostre club es projecta amb molta intensitat més enllà de les nostres fronteres, a la Xina on tot es multiplica per milions, on tot es magnifica i també exerceix una influència molt notable a tota Àsia.

Tenim una cosa molt bonica entre les mans, un estil de joc definit, un entrenador que el dirigeix, una plantilla amb un ADN Blanc-i-Blau que ho implementa al camp i una visibilitat a Àsia inimaginable fa només uns pocs mesos. Esperem i desitgem que els gestors del nostre club sàpiguen capitalitzar tots aquests actius tan valuosos i que es tradueixin en èxits esportius i en consolidació financera del nostre RCD Espanyol com més aviat millor.

Òbviament que de cara a la temporada vinent s'han de millorar moltes coses i s'han de corregir molts errors, però tot serà molt més fàcil després d'aquest any d'aprenentatge i de consolidació tant del tècnic com de molts jugadors. N'estic totalment segur.    

Néstor Rives

@NestorRives7       


 05/04/2019 ¿Hasta cuándo?
 28/03/2019 Lluita, entrega i coratge
 14/03/2019 Óscar Melendo, el noi de Sant Adrià
 05/03/2019 Objectiu: Europa?
 28/02/2019 Cap a on anem?
1