AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

De víctimes i culpables

L'Espanyol i els pericos som incòmodes per molts, que estarien més contents i tranquils si el nostre club no existís.

Això és una evidència, que queda demostrada tot sovint en la forma que tenen molts mitjans de comunicació de menystenir-nos, en el millor dels casos, o de magnificar certes notícies per criminalitzar tot un col·lectiu, en altres ocasions.

Hi ha una primera frontera que hauria de limitar la rivalitat, entesa com una cosa sana entre clubs esportius i totalment lícita, de l'atac indiscriminat per anar a fer mal. És en aquest àmbit, quan els mitjans traspassen la frontera i s'acarnissen amb els pericos i amb l'Espanyol, en el que crec que és lícit que, com a mínim, ens sentim víctimes d'un sistema fet i pensat per i per a culers.

Dit això, no crec que els pericos ens haguem de fer la víctima sistemàticament com, malauradament, n'hi ha molts que fan perquè en qualsevol àmbit de la vida hi veuen l'ombra allargada del Barça. Ho he dit sempre i ho repeteixo novament: no tot el que li passa a l'Espanyol és culpa del Barça, de fet, la majoria del que som i del que tenim (i del que ens falta) és única i exclusivament per mala gestió nostra.

Per tant, víctimes sí, però quan realment ho som, no sempre.

I en aquest entorn en el que vivim, que està tant pendent de fer una muntanya d'un gra de sorra, el que no podem permetre'ns és tenir massa relliscades que donin arguments als que ens volen mal.

És aquí on el club ha de reaccionar davant dos fets lamentables que van succeir aquest dissabte en el partit Girona-Espanyol.

Primer. No ens podem permetre que quedi impune l'insult racista del delegat del primer equip a un aficionat rival (i no dic "suposat insult" perquè el cap de comunicació del club va fer un tuit donant credibilitat als fets).

Segon. El club ha d'actuar de forma conduntent contra els que van enganxar adhesius amb la cara d'Ana Frank vestint una samarreta del Barça.

De vegades les víctimes també poden ser culpables.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog     


 27/06/2020 Tornar als orígens
 07/01/2020 Només és futbol
 22/12/2019 Massa poc ens passa
 28/09/2019 Abonats que no van a l'estadi
 20/09/2019 Perdent un altre tren
 06/08/2019 Si Borja Iglesias marxa
 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 19/05/2019 Aprofitar l'onada
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 21/03/2019 Incrementar els ingressos
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 28